Πρωταγωνιστές στη... λασπομαχία οι Ροδίτες αναβάτες

Με πρωτιά του Βασίλη Χρυσοχού στην κατηγορία ΜΧ2 και 4η θέση του Φραγκίσκου Ζούνη στην EXPERT ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα MotoCross Νοτίου Ελλάδος.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή την βροχή που έπεσε το προηγούμενο βράδυ στην Μεγαλόπολη, η κατάσταση της πίστας θύμιζε περισσότερο πίστα για πατινάζ παρά πίστα MotoCross.

Οι δύο αθλητές του ΙΚΑΡΟΥ ξεκίνησαν πολύ καλά την ημέρα τους, αφού ο Βασίλης Χρυσοχός και ο Φραγκίσκος Ζούνης πήραν στα χρονομετρημένα την 1η και την 4η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία τους.

Ο Χρυσοχός στο Α σκέλος τέθηκε επικεφαλής της κούρσας από τη 2η στροφή και έδειξε από νωρίς ποιο είναι το… αφεντικό. Το μόνο που είχε να κάνει μέχρι την καρό σημαία ήταν να αυξάνει τη διαφορά του από τους υπόλοιπους.

Στο Β σκέλος χρειάστηκε έναν γύρο για να πάρει κεφάλι στην κούρσα και κράτησε την πρώτη θέση μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο αναβάτης του Ίκαρου οδήγησε σαν να μην έλειψε ούτε μέρα από τις πίστες, παρ’ όλη την απουσία του από την ενεργό δράση για ενάμιση χρόνο.

Ο Φραγκίσκος Ζούνης στο Α σκέλος έστριψε 4ος στην πρώτη στροφή και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος του αγώνα. Δυστυχώς με πιο έμπειρους προπορευόμενους και με μοτοσυκλέτες 450cc ήταν πολύ δύσκολο το κάτι παραπάνω.

Στο Β σκέλος, ενώ είχε καλύτερη εκκίνηση σε σχέση με το Α σκέλος, μια πτώση στα μισά του πρώτου γύρου τον έριξε στην 14 θέση και έτσι αναγκάστηκε να παλέψει, για να καταφέρει να ανέβει μέχρι την 6η στο τέλος του αγώνα.

Ο Ζούνης στάθηκε πολύ καλά στους αγώνες του Πρωταθλήματος MotoCross Νοτίου Ελλάδος, αφού η υποχρεωτική συμμετοχή του, στην κατηγορία EXPERT λόγω της κατάκτησης της 6ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, τον καθιστά ανίσχυρο λόγο υποδεέστερης μοτοσυκλέτας.