Στο αυτόφωρο Χανίων σήμερα ο Ροδίτης ιερομόναχος

Ενώπιον του αυτόφωρου δικαστηρίου Χανίων θα παρουσιαστεί σήμερα το μεσημέρι, ο ιερομόναχος από τη Ρόδο προκειμένου να απολογηθεί για τις σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων που βρέθηκαν στο κελί του, μετά από καταγγελία που έγινε σε βάρος του από την μητρόπολη.

Η περίεργη αυτή υπόθεση, που εκτυλίσσεται στα Χανιά, απασχολεί από την περασμένη Παρασκευή τα Μέσα Ενημέρωσης και αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλέον ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στον ίδιο απαγορεύτηκε με απόφαση της Μητρόπολης η είσοδός του στη Μονή, χωρίς να υφίσταται και να του έχει κοινοποιηθεί καμία απόφαση αρμοδίου οργάνου, περιστατικό για το οποίο υπέβαλε μήνυση.
Μάλιστα σύμφωνα με τους συνηγόρους του, το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι ότι από την πλευρά της Μονής στην διένεξη κλήθηκε να παρέμβει και η Αστυνομία.

Οι συνήγοροι του ιερομόναχου κατήγγειλαν  με επιστολή τους στο zarpanews.gr, πως στο κελί του βρέθηκαν «αντικείμενα οπλοκατοχής που δεν ανήκουν στον ίδιο (σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων) καθότι ο ίδιος δεν είχε δυνατότητα πρόσβασης στη Μονή από προχθές το απόγευμα, αντίθετα με αυτούς που διέρρηξαν τον χώρο όπου διέμενε και αναστάτωσαν το κελί του.»

Πάντως γίνεται έρευνα στα εκκλησιαστικά αντικείμενα που βρέθηκαν στο κελί του καθώς επίσης και για χρηματικό ποσό της τάξης των 10.000 έως 13.000 ευρώ.
Ο συνήγορος υπεράσπισης κος Κ. Μαραγκουδάκης σε δηλώσεις του στη ΡΟΔΙΑΚΗ τόνισε ότι πρόκειται για  σκευωρία σε βάρος του πελάτη του, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του επισυνάπτουν.

Εϊπε επίσης ότι πρόκειται για σκάνδαλο οικονομικό και άθλια σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του πελάτη του  γεγονός που θα αποκαλύψει στη συνέχεια η δικαιοσύνη.

Ο ιερομόναχος έχει υποβάλει μήνυση και για την κλοπή και έχει ζητήσει εγγράφως την επέμβαση του ΣΔΟΕ προκειμένου να διεξαχθεί οικονομικός έλεγχος που θα λάβει υπ’όψη συγκεκριμένα στοιχεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη μονή, γίνονταν και παραγωγή κρασιού, το οποίο μάλιστα εξάγονταν κάθε χρόνο και στο εξωτερικό.