Φυλάκιση δύο ετών σε 42χρονη ροδίτισσα για κλοπές

Σε φυλάκιση 2 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 42χρονη που κατηγορούνταν για διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια της περιοχής μας.

Το δικαστήριο ουσιαστικά διατήρησε την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί στην 42χρονη τον Ιούλιο του 2008 ωστόσο έκανε δεκτό το αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισης της κ. Βασιλικής Σαββάκη και δοσοποίησε την ποινή την οποία θα εξοφλήσει σε τρία χρόνια.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένα ακόμη άτομο για το οποίο το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω θανάτου.
Επίσης στην ίδια υπόθεση φέρονταν να εμπλέκονται άλλα δύο άτομα για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος τα οποία και απαλλάχθηκαν από τη κατηγορία από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για την διαλεύκανση υπόθεσης διαρρήξεων σε σπίτια της πόλης μας, προσήχθη στην υπηρεσία στις 2 Ιανουαρίου 2008 στις 11 το βράδυ, ως ύποπτος κλοπής ο 22χρονος.

Ο νεαρός εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ομολόγησε ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου 2007 έως το τέλος του ίδιου μήνα μαζί με την 42χρονη είχαν κάνει 15 απόπειρες κλοπών και 6 κλοπές, διευκρινίζοντας όμως ότι μόνο σε ορισμένες από αυτές συμμετείχε.

Ο ίδιος είχε πει επίσης ότι στα σπίτια εισέρχονταν είτε παραβιάζοντας τις εισόδους είτε από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα, ενώ κατάφεραν να αφαιρέσουν συνολικά χρυσά κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ, ένα φορητό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 4.860 ευρώ.

Μάλιστα σε ότι αφορά τον φορητό υπολογιστή τον είχαν δώσει σε 29χρονο κάτοικο Παστίδας στη κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου είχαν καταγγελθεί μόνο οι δύο κλοπές από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών.