Θα δικαστεί 30χρονος για την κλοπή εργαλείων από αποθήκες

Θα δικαστεί 30χρονος για την  κλοπή εργαλείων από αποθήκες

Θα δικαστεί 30χρονος για την κλοπή εργαλείων από αποθήκες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 505 ΦΟΡΕΣ

Στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων σήμερα

Κατηγορούμενος για 13 κλοπές δεκάδων εργαλείων αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ από αποθήκες και σπίτια του νησιού μας, τα οποία έκρυβε σε αποθήκη στα Μαριτσά, θα καθίσει σήμερα 30χρονος στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ο 30χρονος κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη κατοχή όπλων και η σύλληψή του είχε γίνει από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού οι οποίοι και είχαν κάνει τις σχετικές έρευνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και 64χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης ανακυκλώσιμων υλικών στον οποίο ο 30χρονος φέρεται ότι πουλούσε τα κλεμμένα αντικείμενα και ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Ως προς τον 64χρονο διαχωρίστηκε η δικογραφία καθώς το αδίκημα που τον βαραίνει είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν όταν στις 8 Δεκεμβρίου 2015 εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Ιαλυσού πολίτης κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και κατήγγειλε πως, στην μάντρα του 64χρονου είχε εντοπίσει ορισμένα εργαλεία του, τα οποία του τα είχαν κλέψει τις προηγούμενες ημέρες. Τα εργαλεία αυτά ο πολίτης τα πήρε πίσω.

Ωστόσο το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις συνεχείς καταγγελίες για κλοπές γεωργικών μηχανημάτων και οικοδομικών εργαλείων που γίνονταν το προηγούμενο διάστημα, προβλημάτισε τους αστυνομικούς οι οποίοι και άμεσα ξεκίνησαν να διερευνούν εντατικά την υπόθεση.

Έτσι στις 10 Δεκεμβρίου 2015 σε έλεγχο που έγινε στην επιχείρηση του 64χρονου διαπίστωσαν πως τα κλεμμένα εργαλεία του τα είχε πουλήσει ο 30χρονος, ενώ εντόπισαν και μία φρέζα που επίσης είχε δηλωθεί ότι είχε κλαπεί από την περιοχή της Κρεμαστής.

Δύο ημέρες αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο να κινείται με το αυτοκίνητο του, τον ακινητοποίησαν και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν μέσα το ντουλαπάκι του οχήματος ένα δρεπάνι με μεταλλική λάμα μήκους 25 εκατοστών και ένα μαχαίρι μήκους λάμας 6 εκατοστών, ενώ στα πίσω καθίσματα δύο πριόνια και στο πορτ- παγκάζ τέσσερα βαλιτσάκια με διάφορα οικοδομικά εργαλεία, έναν σιδηρολοστό και ένα ακόμη πριόνι.

Τα αντικείμενα αυτά δεν μπόρεσε να τα δικαιολογήσει ο 30χρονος ο οποίος είπε πως τα βαλιτσάκια με τα οικοδομικά υλικά δεν του ανήκουν και τα είχε κλέψει παλαιότερα.

Ο 30χρονος συνελήφθη, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» στην αποθήκη που διατηρούσε σε δύσβατη περιοχή των Μαριτσών ο κατηγορούμενος, όπου είχε τοποθετήσει όλα τα αντικείμενα που το προηγούμενο διάστημα είχε κλέψει και τα οποία εκτιμώνται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ καθώς πρόκειται για ακριβά εργαλεία και μηχανήματα!

Ειδικότερα ο 30χρονος τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο του κινούνταν στις περιοχές Κρεμαστή, Παστίδα, Θεολόγος, Παραδείσι, Δαματριά και επιδιδόταν στη διάπραξη κλοπών αφαιρώντας σίδερα, οικοδομικά και γεωργικά εργαλεία, γεννήτριες, καλώδια, καύσιμα (βενζίνη) και άλλα παρεμφερή υλικά, μέρος των οποίων εντοπίστηκε και επιστράφηκε στους ιδιοκτήτες.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του 30χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα όπλο τύπου καραμπίνα η άδεια κατοχής του οποίου είχε λήξει.

• Δύο σπαθιά τύπου κατάνα με τροχισμένες λάμες 75 εκατοστών για τα οποία δεν είχε την προβλεπόμενη άδεια.

• Ένα αυτοσχέδιο όπλο μήκους 1.00 μέτρου με τοποθετημένη λάμα 10 εκατοστών

• Ένα αυτοσχέδιο όπλο μήκους 1.30 μέτρου με τοποθετημένες δύο λάμες 6 εκατοστών και μία λάμα 13 εκατοστών.

• Μία κίτρινη γεννήτρια χωρίς ρόδες.

• Ένα χορτοκοπτικό εργαλείο κόκκινου χρώματος

• Μία αντλία νερού χρώματος ασημί

• Ένα αλυσοπρίονο κόκκινου χρώματος.

Επίσης έρευνα έγινε και στην αποθήκη του 30χρονου στην Παστίδα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Μία φρέζα χρώματος κόκκινο/μαύρο με διάφορα εξαρτήματα

• Έναν αυλακωτήρα (εξάρτημα φρέζας)

• Μία κίτρινη γεννήτρια με ρόδες

• Μία κουλούρα σύρμα ακανθωτό

• Τέσσερα 9λιτρα κουτιά ακρυλικό χρώμα

• Ένα κόκκινο ηλεκτρικό τρυπάνι

• Ένα πλαστικό καλάθι με γεωργικά εργαλεία.

Διαβάστε ακόμη

45χρονος κατηγορείται για κατοχή 24 γραμμαρίων κοκαΐνης

Σύλληψη νεαρών τουριστών που επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία έξω από την ασφάλεια Ρόδου

32 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων την περασμένη εβδομάδα στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Πατέρας και γιος στο εδώλιο επειδή πουλούσαν είδη «μαϊμού»

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση