Εξετάστηκαν δύο ακόμη μάρτυρες στη δίκη για το θάνατο του Ορέστη Παπαγεωργίου

Εξετάστηκαν δύο ακόμη μάρτυρες στη δίκη για το θάνατο του Ορέστη Παπαγεωργίου

Εξετάστηκαν δύο ακόμη μάρτυρες στη δίκη για το θάνατο του Ορέστη Παπαγεωργίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1026 ΦΟΡΕΣ

Με την εξέταση δύο ακόμη μαρτύρων συνεχίστηκε χθες, χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η εκδίκαση της υπόθεσης του 21χρονου Ορέστη Παπαγεωργίου που απεβίωσε ενώ υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στη Σύμη.

Συγκεκριμένα, ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκαν και κατέθεσαν ένας στρατιωτικός γιατρός, Υποδιοικητής του ΤΥΕΘ, και ένας ιδιώτης γιατρός ενώ εξετάστηκε και ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου της Ρόδου.

Ο τελευταίος δεν ολοκλήρωσε την εξέταση του καθώς απομένει να δεχτεί τις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης κάτι που θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου το πρωί, οπότε και θα συνεχίσει την συνεδρίασή του το δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τον διευθυντή της ΜΕΘ απομένουν να καταθέσουν στο δικαστήριο δύο ιατροδικαστές και δύο γιατροί ως μάρτυρες, ενώ θα ακολουθήσουν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, οι αγορεύσεις πολιτικής αγωγής και συνηγόρων υπεράσπισης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ακολουθήσει η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

Συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Στέλιος Κιουρτζής, Γιώργος Μαυρομάτης, Ασημένη Βεργή και Εριέττα Βενετσιάνου και πολιτική αγωγή οι κ. κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Νικόλης και Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Υπενθυμίζεται πως το νεαρό παιδί, που υπηρετούσε τη θητεία του σε μονάδα της Σύμης, είχε αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα πυρετού στις 23 Μαρτίου 2011. Μάλιστα, ο πυρετός που παρουσίασε υποχρέωσε μετά από δύο μέρες τους αρμόδιους της μονάδας να τον μεταφέρουν στη Ρόδο για περαιτέρω νοσηλεία.

Στη Ρόδο, από τα όσα είχαν γίνει γνωστά, φαίνεται να επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου της Ρόδου όπου αφού οι γιατροί τον εξέτασαν του έδωσαν ιατρικές συμβουλές και αφού δεν διέγνωσαν κάτι σοβαρό όπως τον διαβεβαίωσαν του συνέστησαν να επιστρέψει στο στρατιωτικό νοσοκομείο και να ξεκουραστεί.

Οι μέρες περνούσαν και ο πυρετός δεν υποχωρούσε με τίποτα. Έτσι, λίγες μέρες αργότερα ο νεαρός σε πολύ άσχημη κατάσταση μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου αυτή την φορά οι γιατροί διέγνωσαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα: Μηνιγγίτιδα οξείας μορφής!

Στο νοσοκομείο αμέσως σήμανε συναγερμός και παρά τις προσπάθειες των γιατρών το παιδί έπεσε σε κώμα. Διακομίστηκε με ΕΚΑΒ στην συνέχεια εκτάκτως στην συνέχεια στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε να είναι κλινικά νεκρός, αφού ήταν πλέον πολύ αργά και η ασθένεια είχε προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο του παιδιού.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο