Διπλή εκπροσώπηση για τα Δωδεκάνησα με αξιοκρατικά κριτήρια

Πριν από περίπου ένα μήνα είχε πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα το προπονητικό camp της FIBA Europe και της ΕΟΚ για τα αγόρια U14 και στους εξήντα επίλεκτους αθλητές είχαν συμπεριληφθεί και δύο από τα Δωδεκάνησα, ένα από τη Ρόδο κι ένα από την Κω, οι Κωνστάντουρας (Κολοσσός) και Καπλανίδης (Ιπποκράτης).

Τώρα, σειρά παίρνουν τα κορίτσια μας και η επιλογή έγινε ακριβώς όπως και στα αγόρια. Οι υπεύθυνοι προπονητές του αναπτυξιακού προγράμματος της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΚ Δωδεκανήσου, Βενέτης Θωμίδης και Δημήτρης Τζομάκας, έκαναν τις εισηγήσεις τους και πρότειναν τις Φιλοθέη Φραζή από την ΑΕ Δικαίου και την Ειρήνη Δανελλάκη από τον Ιάλυσο. Μία, ομολογουμένως, δύσκολη επιλογή αφού υπάρχουν πολλά ταλέντα στο νομό μας.

Με αφορμή το ταξίδι των δύο αθλητριών στο Βόλο, η ΤΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου, με αξιοκρατικά κριτήρια και με βάση τις επιλογές που έγιναν από τους τοπικούς μας προπονητές, κ.κ. Βενέτη Θωμίδη και Δημήτρη Τζομάκα, επέλεξε να στείλει στο αναπτυξιακό camp της FIBA Europe και της ΕΟΚ στο Βόλο (17-20 Νοεμβρίου) τις αθλήτριες Φιλοθέη Φραζή (ΑΕ Δικαίου) και Ειρήνη Δανελλάκη (ΓΑΣ Ιάλυσος).

Η ΕΟΚ συγκεκριμένα ζήτησε από την ΤΕ Δωδεκανήσου να επιλέξει δύο αθλήτριες, γεννηθείσες το 2002 ή το 2003 και η επιλογή μας έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια και με βάση τις αναφορές των προπονητών μας. Το δυστυχές είναι ότι, ενώ υπάρχουν πολλά ταλαντούχα κορίτσια στα Δωδεκάνησα, υπάρχει αυτός ο περιορισμός αθλητριών από την ΕΟΚ στην επιλογή για το camp.

Η ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου εύχεται καλή επιτυχία στις δύο αθλήτριές μας και ν’ αναδείξουν το ταλέντο και τις ικανότητές τους».