Καταδικάστηκε Ρώσος για μεταφορά αλλοδαπών σε κάθειρξη 15 ετών

Σε κάθειρξη 15 ετών και χρηματικό πρόστιμο 19.500 ευρώ καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 52χρονος Ρώσος που είχε συλληφθεί πέρυσι μαζί με 28χρονο Γεωργιανό να αποβιβάζουν στην ακτή του Παραδεισίου 10 αλλοδαπούς.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ρώσο και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο καθώς και 3 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ για παράνομη είσοδο στη χώρα, δηλαδή συνολικά 15 χρόνια κάθειρξη και ένας μήνας φυλάκιση καθώς και 19.500 ευρώ πρόστιμο, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Επίσης με την ίδια απόφαση του το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Δημήτρη Αντώνογλου έκρινε αθώο για τη μεταφορά τον Γεωργιανό και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ για παράνομη είσοδο στη χώρα, την οποία ποινή αναστέλλει επί τριετία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το περιστατικό είχε εκτυλιχθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 περίπου στις 5.30 τα ξημερώματα όταν προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή του Παραδεισίου φουσκωτό σκάφος να αποβιβάζει 10 παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς. Άμεσα από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έγινε προσπάθεια ακινητοποίησης της βάρκας, οι χειριστές της οποίας δεν υπάκουσαν και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Ακολούθησε καταδίωξη από περιπολικό σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο κατάφερε και ακινητοποίησε το ανωτέρω σκάφος και συνελήφθησαν οι δύο χειριστές του, δηλαδή ο 52χρονος Ρώσος και ο 28χρονος Γεωργιανός. Την προανάκριση διενήργησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.