Διακόσιοι πόντοι  …made in Finland!

Αναμφίβολα, αυτό που έχουν χειροκροτήσει οι φίλοι του Κολοσσού H Hotels με πρωταγωνιστή τον Άχονεν, στα πρόσφατα παιχνίδια με Προμηθέα και Κόροιβο, ήταν τα «φαρμακερά» του τρίποντα, τα περισσότερα από τα οποία ο Φινλανδός τα έχει πανηγυρίσει σαν …Έλληνας.

Το ότι ο Λυκογιάννης του έχει αναθέσει νέο ρόλο στην ομάδα κι αναλαμβάνει πιο πολλές επιθετικές προσπάθειες, δε σημαίνει πως ο Άχονεν έχει ξεχάσει την παλιά του τέχνη, αυτή του πασέρ.

Μπορεί να είναι πολύ καλός στο να «εκτελεί» (έχει ήδη πετύχει 14 τρίποντα σε έξι αγώνες ενώ πέρσι είχε συνολικά 28!) αλλά είναι εξίσου καλός και στο να «σερβίρει», απέχοντας μόλις πέντε ασίστ από τις εκατό στο ελληνικό πρωτάθλημα, δηλαδή διακόσιους πόντους «προσφορά» του Φινλανδού γκαρντ στους συμπαίκτες του και την ομάδα της Ρόδου.

Ο Άχονεν είχε 78 τελικές πάσες την περσινή σεζόν και φέτος έχει δεκαεφτά, δηλαδή σχεδόν τρεις ανά αγώνα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα τελευταία δύο ματς (με Κόροιβο και Παναθηναϊκό) είχε από τέσσερις ασίστ. Μιλώντας για ασίστ, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος θέλει ακόμη δύο για να φτάσει τις 350 στην Α1.

«Στρογγυλεύει» τους αριθμούς του ο Γεωργαλλής
Τα 250 εύστοχα δίποντα θα συμπληρώσει ο αρχηγός του Κολοσσού H Hotels, Γιάννης Γεωργαλλής, αν ευστοχήσει σ’ ένα ακόμα. Επίσης, μ’ ένα εύστοχο τρίποντο, θα φτάσει τα 150 στην καριέρα του στο πρωτάθλημα.