«Πάρτι»με τις παράνομες μεταφορές

«Πάρτι» με τις παράνομες μεταφορές στο νησί της Ρόδου καταγγέλλει ο πρόεδρος του ενιαίου σωματείου ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεως και σωματείου φορτοταξί Κολοσσός, Κώστας Στυλιανού.

Με αφορμή την ανάδειξή του στη θέση του προέδρου των δύο σωματείων που πλέον ενοποιήθηκαν, ζητά από την πολιτεία να ακούσει τα προβλήματα του κλάδου και να βοηθήσει στην επίλυσή τους.

Λόγω των προβλημάτων αυτών και της παράνομης δραστηριότητας που υπάρχει το μεταφορικό έργο των επαγγελματικών του κλάδου έχει μειωθεί σε ποσοστό 80% ενώ έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό και ο αριθμός των μελών των σωματείων καθώς αναγκάστηκαν λόγω των συγκυριών να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Ειδικότερα ο κ. Στυλιανού μιλώντας για το θέμα δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σαν μία γροθιά όλοι πρέπει να πατάξουμε το φαινόμενο της πειρατείας δηλαδή των παράνομων μεταφορών στο νησί μας. Έχουμε στο πλάνο μας πως θα κινηθούμε, γνωρίζουμε ποιοι κάνουν και μάλιστα καθημερινά παράνομες μεταφορές.

Για παράδειγμα στην Ιαλυσό έγινε μία τέτοια παράνομη μεταφορά από μεγαλοεργολάβο και θα ζητήσουμε να γίνει έλεγχος καθώς έχουμε την πληροφορία ότι τα πρόστιμα δεν ήταν τα προβλεπόμενα. Αύριο θα ζητήσουμε από το Α.Τ Ιαλυσού τα έγγραφα».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η νέα διοίκηση έχει πολλή δουλειά, καθώς τα προβλήματα είναι χρόνια και στα μικρά και στα μεγάλα φορτηγά, αλλά όπως είπε θα τα καταφέρει.
«Θέλουμε κοντά μας όλους τους συναδέλφους να μας ενημερώνουν για ότι εντοπίζουν. 

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη λειτουργία των υπηρεσιών καθώς κάνουμε επώνυμες καταγγελίες αλλά οι αρχές για διάφορους λόγους  (κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού) αδυνατούν να παρέμβουν και έτσι οι παράνομοι συνεχίζουν.

Γίνεται πάρτι με τις παράνομες μεταφορές. Το πρόστιμο για τις παράνομες μεταφορές είναι 7.000 ευρώ και αφαίρεση άδειας για έξι μήνες. Η πολιτεία πρέπει επιτέλους να σκύψει  στο πρόβλημά μας, γιατί το μεταφορικό έργο έχει μειωθεί σε ποσοστό 80%» κατέληξε ο κ. Στυλιανού.