Την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση  του νερού εκφράζει το ΚΚΕ

Η τομεακή επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος, σε συνέχεια των δράσεων όλων των προηγούμενων μηνών και ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού, συνεχίζει με την εσπερίδα η οποία διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό θέατρο με θέματα συζήτησης το νερό, την ύδρευση, την άρδευση και γενικότερα μία σειρά από ζητήματα όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Μιλώντας για την εκδήλωση ο γραμματέας της επιτροπής Τάκης Πότσος αναφέρθηκε χτες στα ζητήματα που θα τεθούν καταθέτοντας το ερώτημα:
«Τελικά ποιοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται, ποιοι είναι αυτοί που βλέπουν το νερό σαν εμπόρευμα  και τι αντίκτυπο έχει στην λαϊκή οικογένεια στους εργαζόμενους;».
Σύμφωνα με τον ίδιο είναι θέματα που απασχολεί και την δική μας την περιοχή μιας και έχουν συζητηθεί ουκ ολίγες λίγες φορές σε δημοτικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο καθώς επίσης έχει τεθεί και το ζήτημα του φράγματος του Γαδουρά.

«θα πρέπει να χτυπήσει όχι το καμπανάκι αλλά οι καμπάνες γενικότερα στον κόσμο της περιοχής, με αφορμή και τα γενικότερα προβλήματα τα οποία υπάρχουν το τελευταίο διάστημα. Έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες όσο αφορά τα υδάτινα αποθέματα σε περιοχές του νησιού, ειδικά σε κάποια χωριά λόγω του ότι δεν έχει βρέξει το τελευταίο διάστημα. Υπάρχει ζήτημα με τις δεξαμενές με τις οποίες υπήρχαν.
Με όλα αυτά λοιπόν τα ζητήματα, τα οποία βιώνει σήμερα ο κόσμος με αφορμή την ύδρευση, την άρδευση και την αποχέτευση θα ασχοληθεί η εκδήλωση, καθώς επίσης και με την γενικότερη πολιτική κατεύθυνση το τι μελλει γενέσθαι με τους υδάτινους πόρους» δήλωσε ο κ. Πότσος καλώντας τους κατοίκους της περιοχής μας να παρακολουθήσουν τις εργασίες της.

Σε ερώτηση για το ποια είναι η θέση του κόμματος απάντησε λέγοντας τα εξής: «Εμείς εκτιμούμε και πιστεύουμε ότι αυτήν την στιγμή με το να υπάρχουν ανώνυμες εταιρείες, οι οποίες διαχειρίζονται ανεξάρτητα αν βρίσκονται κάτω από τον λεγόμενο περιφερειακό ή δημοτικό φορέα τους υδάτινους πόρους, δεν παύει σε καμία περίπτωση το νερό να είναι εμπόρευμα.

Η δική μας η πρόταση είναι για ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων, με ευθύνη του ίδιου του κράτους της επίλυσης των ζητημάτων και των προβλημάτων όσο αφορά το θέμα και του προσωπικού αλλά και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, του οποίου πρέπει να υπάρχει αλλά και πολύ περισσότερο με επίβλεψη του ίδιου του κράτους, το  πως θα υπάρχει η διαχείριση αλλά και θα μπορεί να αξιοποιείται καλύτερα με φράγματα η παρουσία νερού για να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της κάθε περιοχής. Κάτι το οποίο εμείς σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει ή να υλοποιηθεί κάτω από το σύστημα το πολιτικό το οποίο υπάρχει σήμερα, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την καλυτέρευση όσο το δυνατό περισσότερο των ζητημάτων, των οποίων υπάρχουν σήμερα.

Δηλαδή να πιέζουμε και για μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης,  να αναδεικνύουμε ζητήματα προβλημάτων ώστε να μπορούν να λύνονται σε περιοχές του νησιού αλλά και στην πόλη για ύδρευση και άρδευση, πολύ δε περισσότερο τα ζητήματα αποχέτευσης που απασχολούν μία σειρά από χωριά, ειδικά την Νότιο Ρόδο, βλέπε πρόβλημα Αρχαγέλου κ.α. Είναι ζητήματα τα οποία και θα αναδεικνύονται από εμάς και θα προσπαθούμε για την επίλυση των προβλημάτων ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες που θεωρούμε ότι είναι δύσκολες.
Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 σήμερα το απόγευμα.