Δύο σχολεία της Ρόδου κέρδισαν επάξια βραβείο της UNICEF

Δύο σχολεία της Ρόδου, το ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ και το 5ο Δημοτικό Σχολείο της Πόλεως Ρόδου, κατάφεραν να διακριθούν επάξια στο φετινό διαγωνισμό των βραβείων Unicef 2016.
 

1ο Βραβείο κατηγορία Εφημερίδες: Αφορούν τη βράβευση των μαθητών/τριών της Στ1 του 5ου ΔΣ  Πόλεως Ρόδου - Εκπαιδευτικός:  Παπαζαχαρίου Ειρήνη Ανθή -  Μαθήτρια που εκπροσώπησε  το τμήμα Ζωοπηγή Ζανεττούλλη  Η UNICEF βράβευσε την εφημερίδα μας 1ο Βραβείο κατηγορία Εφημερίδες: Αφορούν τη βράβευση των μαθητών/τριών της Στ1 του 5ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου - Εκπαιδευτικός: Παπαζαχαρίου Ειρήνη Ανθή - Μαθήτρια που εκπροσώπησε το τμήμα Ζωοπηγή Ζανεττούλλη. Η UNICEF βράβευσε την εφημερίδα μας "e-π@ρεουλ@" με θέμα "Παιδιά πρόσφυγες, Παιδιά Μετανάστες, μα πάνω απ' όλα Παιδιά"

 

Εκπαιδευτικοί, γονείς και κυρίως παιδιά, είναι εξαιρετικά περήφανοι γι αυτή την διάκριση που κέρδισαν.

Ειδικότερα, το Ροδίων Παιδεία, έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Παραμύθι, όπου πρωταγωνιστής ήταν ένα μικρό προσφυγόπουλο ο Μπατάλ, που έφυγε από τη χώρα του αφήνοντας πίσω ό,τι αγαπούσε.

Μέσα από την εκπληκτική ιστορία τους οι μαθητές της Δ1 τάξης του Ροδίων Παιδεία, ανέδειξαν τον πόνο, τον φόβο και το δράμα της προσφυγιάς μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού. Το μήνυμα που πέρασαν τα παιδιά ήταν ξεκάθαρο:  «Όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας, είναι παιδιά και χρήζουν αγάπης και προστασίας.

Αντίστοιχα, το 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλεως Ρόδου έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Βιβλία – Εφημερίδες.»

 

Από την βράβευση των παιδιών του Ροδίων Παιδεία.  Το σχολείο πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Παραμύθι»  στο οποίο πρωταγωνιστής ήταν ένα μικρό προσφυγόπουλο που έφυγε  από τη χώρα του αφήνοντας πίσω του ότι αγαπούσε.

 

Από την βράβευση των παιδιών του Ροδίων Παιδεία. Το σχολείο πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Παραμύθι» στο οποίο πρωταγωνιστής ήταν ένα μικρό προσφυγόπουλο που έφυγε από τη χώρα του αφήνοντας πίσω του ότι αγαπούσε.

 

 

Σημειώνεται ότι  την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, η UNICEF επισημαίνει ότι παρά την τεράστια πρόοδο που πραγματοποιήθηκε για τα παιδιά από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού το 1989, τα δικαιώματα εκατομμυρίων παιδιών παραβιάζονται καθημερινά.

«Οι συγκρούσεις, οι κρίσεις και το βαρύ φορτίο της φτώχειας εξακολουθούν να θέτουν τη ζωή και το μέλλον εκατομμυρίων παιδιών σε κίνδυνο. Για το λόγο αυτό η προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού είναι πιο επιτακτική από ποτέ - και αποτελεί το κλειδί για την οικοδόμηση ισχυρότερων, πιο σταθερών κοινωνιών», δήλωσε η Πρόεδρος της UNICEF Ελλάδος Σοφία Τζιτζίκου. «Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτές τις παραβιάσεις, επενδύοντας περισσότερο στην προσέγγιση των πιο ευάλωτων παιδιών».

Τιμώντας τη σημαντική αυτή επέτειο η UNICEF Ελλάδος απονέμει τα «Βραβεία UNICEF 2016» σε εξέχουσες προσωπικότητες και φορείς της χώρας μας που προωθούν τα δικαιώματα του παιδιού και σε σχολεία που ξεχώρισαν σε σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα δικαιώματα του παιδιού που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.