Την Κυριακή το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Καλυθιών

Με γιορτινό άρωμα θα γεμίσουν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου οι Καλυθιές, όπου στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, μπαίνοντας με αυτό τον τρόπο στο εορταστικό κλίμα.

Οι Καλυθιές ετοιμάζονται για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του οικισμού μεθαύριο, ντυμένοι στα γιορτινά τους, προκειμένου να καλωσορίσουν τα Χριστούγεννα μέσα σε ένα πνεύμα αγάπης, προσφοράς και ελπίδας.

Για ακόμη μία χρονιά οι Καλυθιές, θα δώσουν στους δημότες τους ένα άρωμα Χριστουγέννων, χαρίζοντάς τους απλόχερα ένα μοναδικό θέαμα , σκορπώντας γιορτινή λάμψη.
Στην εκδήλωση θα υπάρχουν διάφορες κατασκευές , δράσεις και εδέσματα κάτω  από τον ήχο των χριστουγεννιάτικων μελωδιών.

Συγκριμένα θα υπάρχουν: face painting για τα παιδιά, σιντριβάνι σοκολάτας με μπισκοτάκια, παραδοσιακή μελόπιτα με κανέλα, παζάρι από τοπικούς συλλόγους, σχολεία, χριστουγεννιάτικες μασκότ και χειροποίητη φάτνη σε ένα όμορφα διακοσμημένο τοπίο μέσα στην καρδιά του χωριού.
Την εκδήλωση διοργανώνουν η Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών, ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καλυθιών «Ο Φάρος», η Φιλαρμονική Καλυθιών Ρόδου και το Χορευτικό Εργαστήρι «Τερψιχόρη».

Πρόγραμμα εκδήλωσης
• 15:00: «Τρέξε με τον σάκο του Άη Βασίλη» (παιχνίδια για παιδιά)
• 16:00: «Ο Λύκος και το Μαγικό Τριγωνάκι» (Θεατρικό για παιδιά)
• 16:50: «Άφιξη και καλωσόρισμα Άη Βασίλη στο χωριό»
• 17:00: «Μελωδίες από το Παραδοσιακό Σχήμα του Ωδείου Corelli»
• 17:30: «Χορωδία από τα Λαογραφικά Μουσικοχορευτικά Εργαστήρια “Τερψιχόρη”»
• 18:00: «Η Μάγισσα και οι Ήρωες της Disney» (μουσικοκινητικό δρώμενο για παιδιά)
• 19:00: « Η Μαγεία των Χριστουγέννων από τον Μάγο Gathan»
• 20:30: «φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Καλυθιών και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την φιλαρμονική Καλυθιών»

Σύγχρονη Παραμυθούπολη
Για πρώτη χρονιά φέτος θα στηθεί η σύγχρονη παραμυθούπολη, στην βιβλιοθήκη Καλυθιών «Ο Φάρος». Θα είναι ανοιχτά από τις 15:00 και οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να την επισκεφτούν και να ζωγραφίσουν χριστουγεννιάτικες φιγούρες. Επίσης στις 17:00 θα γίνει προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας  και στις 18:00 θα υπάρχει αφήγηση παραμυθιών.