Προς πιλοτικό πρόγραμμα για τα μικρά νησιά

Προς πιλοτικό πρόγραμμα για τα μικρά νησιά

Προς πιλοτικό πρόγραμμα για τα μικρά νησιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 237 ΦΟΡΕΣ

Με τη δέσμευση για επεξεργασία και διερεύνηση πιλοτικού προγράμματος, που θα στοχεύει στη βελτιστοποίηση των συνθηκών για την ακτοπλοϊκή σύνδεση τριών μικρών νησιών, μέσω της αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων, ολοκληρώθηκε η συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που είχαν την Πέμπτη ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και οι γενικοί γραμματείς Γιάννης Θεοτοκάς και Χρήστος Λαμπρίδης.

Οι εκπρόσωποι της Τράπεζας (ΕΤΕπ. - Ε.Ι.Β) παρουσίασαν τα δύο χρηματοδοτικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη για τη ναυτιλία και τα λιμάνια, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία Green Shipping Guarantee Scheme και Green Shipping Loan Programme, τα οποία αφορούν κυρίως πλοία.

Το υπουργείο παρουσίασε τους σχεδιασμούς του σε ναυτιλία και λιμάνια, με ιδιαίτερη έμφαση στην ακτοπλοΐα και στις προοπτικές της υποστήριξης των προγραμμάτων ανανέωσης του ακτοπλοϊκού στόλου, μέσω συνεργασιών με τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Στη συζήτηση την Ευρωπαϊκή Τράπεζα εκπροσώπησαν οι κ. Δημήτρης Λυρίδης, καθηγητής ΕΜΠ, Γιώργος Αρώνης, επικεφαλής Γραφείου Αθηνών, Λεβέντε Χόρβατ-Ζίλλμο, Τμήμα Επενδύσεων Ελλάδας και Μαρκ Κλίοντγουορθ, Τμήμα Εναέριων, Θαλάσσιων και Καινοτόμων Μεταφορών.

(Από την Εφημερίδα των Συντακτών)

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια