Σε καλό δρόμο το σιρκουί της Ρόδου

Το δεύτερο ή το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου του 2017 προγραμματίζεται να αναβιώσει στη Ρόδο το «σιρκουί αγωνιστικού αυτοκινήτου», όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή το βράδυ.

 

Μιλώντας για το θέμα στο πλαίσιο ενημέρωσης τόνισε ότι την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση φορέων με την πανελλήνια ομοσπονδία αγωνιστικού αυτοκινήτου κατά την οποία θα γίνει η παρουσίαση της σχετικής πρότασης από πλευράς του νησιού μας.

«Αυτό που γινόταν 42 χρόνια πριν και στο πλαίσιό του φιλοξενούνταν υψηλού εισοδήματος επισκέπτες στη Ρόδο θα αναβιώσει. Τώρα προχωρά με σοβαρούς ρυθμούς η προσπάθεια και τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με τους διοργανωτές θα μπορούσε να γίνει η εκπαίδευση και επιμόρφωση των επαγγελματιών οδηγών του νησιού μας οι οποίοι πρέπει να οδηγούν ριψικίνδυνα.

Για το θέμα ο περιφερειακός σύμβουλος Κάλλιστος Διακογεωργίου ως επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής διεκδίκησης του αγώνα σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Την Τρίτη 29/11 στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στην Αθήνα, θα λάβει χώρα η παρουσίαση του φακέλου υποψηφιότητας της  Ρόδου για την διοργάνωση του σιρκουί στην πόλη μας. Αισιοδοξος για την μεγάλη προσπάθεια δηλωνει, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής διεκδίκησης των αγώνων, Κάλλιστος Διακογεωργίου.

Επίσης θα δώσουν το παρόν όλοι οι βουλευτές της Δωδ/σου, κοινοβουλευτικοί παράγοντες, υπουργοί, ανθρωποι που ασχολούνται με το σπορ της αυτοκίνησης, εκπρόσωποι της ελληνικής και διεθνούς ομοσπονδίας αυτοκίνησης,  επιχειρηματίες,

Όλοι θα  δούν από κοντά ότι η πόλη μας θέλει, μπορεί, διεκδικεί και θα διοργανώσει το σιρκουί στη Ρόδο, αναβιώνοντας μνήμες από το παρελθόν, πριν μισό αιώνα περίπου!

Είναι χρυσή ευκαιρία να τονώσουμε την τοπική οικονομία, να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο (καθ ότι –αν όλα πάνε καλά- το σιρκουί θα γίνει περι τον Οκτώβριο του 2017) καθώς και να βελτιώσουμε τις διαδρομές στην πόλη μας.

Η επιτροπή διεκδίκησης των αγώνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου τον Δήμο Ρόδουκαι και το σωματείο ΔΙΕΛΠΙΣ, οργανώνουν μεθοδικά τον φάκελο διεκδίκησης των αγώνων, με στρατηγική και προσπάθεια για το καλύτερο. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά απο το sportaltv.gr».