Ξέσπασε ο Βασίλης  Υψηλάντης για το... κράτος των Αθηνών

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Α. Υψηλάντη στη μεταφορά των οικονομικών υπηρεσιών της ΠΝ Αιγαίου στη Σύρο: “Τη νησιωτικότητα εμείς τη ζούμε στο πετσί μας και είμαστε οι μόνοι που ξέρουμε πώς να την αντιμετωπίσουμε. Ας σταματήσουν λοιπόν να βάλλουν κατά της Δωδεκανήσου. Η κατάσταση δεν πάει άλλο“.

"Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ γνωστή πλεόν για τις πολιτικές και τα  μέτρα που επιβάλει σε βάρος των νησιών μας, επιδιώκει σήμερα να εδραιώσει ό,τι κακό εισήγαγε στον τόπο μας ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».  Αντί μιας δυναμικής, αναπτυξιακής διάρθρωσης του κράτους και των λειτουργιών της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης, με προοπτική την ενίσχυση της προσπάθειας εξόδου από την κρίση, το τέλμα.

Η ίδια λογική και σε επίπεδο αντιμετώπισης της νησιωτικότητας. Ειδικότερα σε βάρος της Ρόδου και της Δωδεκάνησου. Απόδειξη η  κατάργηση των οικονομικών υπηρεσιών της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από τη Ρόδο και η μεταφορά τους στη Σύρο, όπως επίσης η δημιουργία νέου φορέα όπως του Ελεγκτού Νομιμότητας και του Παρατηρητηρίου Δομημένου Περιβάλλοντος  αποκλειστικά στην έδρα της Περιφέρειας.

Δυστυχώς, στο πρόσφατο παρελθόν,  η φωνή μου ηχούσε μοναχικά, για να μείνουν τα Δωδεκάνησα αυτοτελής περιφέρεια.

 Σήμερα την ενώνω, με εκείνη των  εργαζομένων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ζητώντας να μην υλοποιηθεί η παράλογη αυτή απόφαση.  Στα Δωδεκάνησα ζει και δραστηριοποιείται το 62% του πληθυσμού της Περιφέρειας.

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανέρχεται στο ποσόν των 93.000.000,00€ περίπου, από τα οποία τα 62.000.000,00€ αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα Δωδεκάνησα και τα υπόλοιπα 31.000.000,00€ τις Κυκλάδες.

Τη νησιωτικότητα εμείς τη ζούμε στο πετσί μας και είμαστε οι μόνοι που ξέρουμε πώς να την αντιμετωπίσουμε. Ας σταματήσουν λοιπόν να βάλλουν κατά της Δωδεκανήσου. Η κατάσταση δεν πάει άλλο".