Αγώνας ευαισθησίας για τη σωτηρία 3χρονου κοριτσιού από τη Ρόδο

Αγώνας ευαισθησίας για τη σωτηρία 3χρονου κοριτσιού από τη Ρόδο

Αγώνας ευαισθησίας για τη σωτηρία 3χρονου κοριτσιού από τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2501 ΦΟΡΕΣ

Αναζητείται συμβατός δότης στη Ρόδο

Μεγάλη ανταπόκριση υπάρχει όχι μόνο από τη Ρόδο αλλά και από άλλα νησιά του νομού μας, στην έκκληση που κάνει ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών ΡΟΔΑΥΓΗ, για να σωθεί ένα τρίχρονο κοριτσάκι που πάσχει από λευχαιμία.

Έτσι, το προσεχές Σάββατο 3 Δεκεμβρίου αφιερώνοντας μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο μας, μπορούμε να γίνουμε δότες μυελού των οστών και να βοηθήσουμε στο να βρεθεί συμβατός δότης για το μικρό αυτό αγγελούδι.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της ΡΟΔΑΥΓΗΣ:
«Αφιερώνοντας δύο λεπτά από το χρόνο σου στο σύλλογο Ροδαυγή, με το να γίνεις δότης μυελού των οστών δίνεις ελπίδα- ζωή- χαρά και ψυχική ικανοποίηση στον ίδιο σου τον εαυτό.

Ένα 3χρονο αγγελούδι από τη Ρόδο που πάσχει από λευχαιμία και χρήζει άμεσα μεταμόσχευσης μυελού των οστών βρίσκεται ανάμεσα μας, δύο γονείς πονεμένοι ζητάνε τη βοήθειά μας. Εμείς σαν Ροδαυγή εκλιπαρούμε όλο τον κόσμο να έρθει και να δώσει 2 λεπτά από το χρόνο του δίνοντας δείγμα, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου στο αμφιθέατρο (δίπλα από το κυλικείο) από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που όλοι εσείς γύρω μας έχετε αποδείξει την ανθρωπιά σας σε θέματα που ευαισθητοποιούν και τον τελευταίο συνάνθρωπό μας. Ένα πράγμα θα σας πούμε, ο σύλλογος ΡΟΔΑΥΓΗ αυτή τη στιγμή έχει καταχωρήσει πάνω από 7.000 ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ και ευχόμαστε μέσα από την ψυχή μας να τους τριπλασιάσουμε με τη βοήθειά σας. Η αγάπη για ζωή και ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά γίνεται σκοπός για να ενωθούμε όλοι μαζί σαν μία γροθιά.

Η πολύτιμη συνεργασία μας με το τμήμα της Αιμοδοσίας , της Παιδιατρικής και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Ρ , του Συλλόγου των Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου, του συλλόγου Φλόγα αλλά και των υπολοίπων νησιών που θα συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια μας δίνουν ΔΥΝΑΜΗ να συνεχίσουμε και ΕΛΠΙΔΑ ότι θα πραγματοποιηθεί ο σκοπός μας . Μη ξεχνάμε ότι τα τελευταία 2 χρόνια από τα δείγματα της ΡΟΔΑΥΓΗΣ βρέθηκαν 5 συμβατοί δότες χαρίζοντας ζωή.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΑΥΓΗ ΕΥΧΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΑΤΟΣ ΔΟΤΗΣ ΤΟΥ 3ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ.

Είναι τόσο εύκολο και τόσο ανώδυνο να γίνεις δότης γράφοντας μόνο μία αίτηση και δίνοντας μόνο λίγο στοματικό επίχρισμα (σάλιο) με μία μπατονέτα. Η ηλικία του δότη θα πρέπει να είναι από 18-45 ετών.

Όταν βρεθούμε συμβατοί δίνουμε μόνο λίγο από το αίμα μας και όχι από την πύελο όπως γινόταν παλαιότερα.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι μετά από το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει θα συμμετέχουν και τα παρακάτω νησιά:

1. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «ΖΩΗ» όπου θα παίρουν δείγματα στο νοσοκομείο της Λέρου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

2. Η Τήλος όπου θα παίρνουν δείγματα στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

3. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σύμης όπου θα παίρνουν δείγματα στο ιατρείου στο Γυαλό από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

4. Η Κως στο ιατρείο της Αιματολόγου κας Θεμελίνας Καλδέρη Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ 25

Μπορείτε να γίνετε και δότες πηγαίνοντας στο Τμήμα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων του τόπου σας!

Τελειώνοντας θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων, να σας ευχηθούμε υγεία και ευτυχία αυτές τις άγιες ημέρες που έρχονταικαι με τη δύναμη του Θεού να ξεπερνάτε στη ζωή σας το κάθε τι δυσάρεστο με χαμόγελο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο 3χρονο αγγελούδι μας και γρήγορη ανάρρωση.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. της ΡΟΔΑΥΓΗΣ»

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου