Άγριος τσακωμός Κρεμαστινού – Λοβέρδου στη Βουλή

Οξύτατο επεισόδιο είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και ο προεδρεύων της συνεδρίασης Δημήτρης Κρεμαστινός.

Το επεισόδιο προκλήθηκε όταν ο Αν.Λοβέρδος ζήτησε να αφαιρεθούν από το νομοσχέδιο δύο άρθρα που αφορούν τις δημόσιες συμβάσεις και τα GPS στα βυτιοφόρα καυσίμων και απαίτησε να του απαντήσει ο Δ.Κρεμαστινός.

Ωστόσο, ο προεδρεύων συνέχισε την συνεδρίαση δίνοντας τον λόγο στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά.

Αμέσως ο Αν.Λοβέρδος όρθιος επί 8 - 9 λεπτά δεν άφηνε την Α.Γκαρά να μιλήσει ζητώντας να υπάρξει απάντηση στο αίτημά του. «Παρακαλώ καθίστε στη θέση σας. Δεν θα διακοπεί ο εισηγητής. Εγώ διευθύνω, δεν κανονίζετε εσείς την διαδικασία», είπε ο Δ.Κρεμαστινός, ενώ ο Α.Λοβέρδους απαιτούσε όρθιος να του απαντήσει στο αίτημα.

«Δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω. Θα απαντήσω όποτε θέλω εγώ», έλεγε ο Α.Λοβέρδος. «Άκουσα την άποψή σας, δεν θα την επιβάλλετε», έλεγε ο Δ.Κρεμαστινός επισημαίνοντας στον Α.Λοβέρδο ότι «δεν θα γίνει αυτό που λέτε».

«Εσείς είστε στο ίδιο κόμμα; Σκέψου και να μην είσαστε στο ίδιο κόμμα», ρώτησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Σημειώνεται ότι στο νομοσχέδιο κατατέθηκε από την κυβέρνηση τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα εκχώρησης άσκησης δραστηριότητας Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας σε διαφορετικό πρόσωπο από εκείνο που το σύστησε.

Πηγή: left.gr