Τελεσίγραφα «αποβολής»  από το Δήμο Ρόδου σε 40 καταστήματα

Συνολικά 40 πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής απέστειλε ο Δήμος της Ρόδου σε καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς που οφείλουν τα μισθώματά τους και δεν έχουν ανανεώσει τις συμβάσεις τους.

Η επίδοση των πρωτοκόλλων ξεκίνησε από τους δικαστικούς επιμελητές την περασμένη Παρασκευή (25 Νοεμβρίου) και εκτιμάται ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα.
Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο δικηγόρος – εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Ρόδου κ. Δήμος Μουτάφης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι είναι μία υπόθεση που έχουμε δουλέψει πάρα πολύ  και έχουν προλάβει κάθε πιθανή αντίδραση που θα μπορούσαμε να έχουν.

«Δεν πιστεύω ότι αυτά τα ένδικα βοηθήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι μισθωτές, να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στο δήμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτάφης.

Σημειώνεται πως η υπόθεση αφορά καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς, οι οποίοι είχαν μισθώσει από το δήμο της Ρόδου στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και πλέον τα τελευταία χρόνια (δηλαδή ακόμη και 15 έτη) δεν καταβάλλουν τα χρήματα που οφείλουν ως ενοίκιο.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί συσσωρευμένες οφειλές ύψους ακόμη 280.000 ευρώ.

Πάντως οι καταστημάρχες μετά την παραλαβή των πρωτοκόλλων θα πρέπει – σύμφωνα με τον κ. Μουτάφη- είτε να αποδεκτούν την πραγματικότητα και να καταβάλλουν το μίσθιο, βγάζοντας και τον Δήμο και τον εαυτό τους από μία ταλαιπωρία, καθώς όπως είπε ο εντεταλμένος σύμβουλος «δεν νομίζω ότι θα οδηγήσει πουθενά μία διαφορετική οδός». Σε κάθε περίπτωση υπάρχει πάντα η δυνατότητα να κάνουν χρήση ένδικων μέσων.

Ερωτηθείς ο κ. Μουτάφης για το αν υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον καταστηματάρχη ακόμη και τώρα να καλύψει τις οφειλές του, απάντησε ότι «θεωρητικά υπάρχει αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχει διαφανεί κάτι τέτοιο.

Δηλαδή εδώ και δύο μήνες που είχαμε ανακοινώσει ότι είχαμε υπογράψει πρωτόκολλα και ήταν καθοδόν η επίδοσή τους δεν είδαμε κανένα ενδιαφέρον από οποιονδήποτε να έρθει να ανανεώσει το συμβόλαιό του, να έρθει να πληρώσει τις οφειλές του. Επομένως δεν νομίζω τώρα και ότι εν όψει της εκτέλεσης θα θελήσει κάποιος να έρθει να το κάνει».

Μετά την επίδοση των πρωτοκόλλων θα πρέπει να παρέλθει χρονική περίοδος ενός μηνός για να περάσουν οι προθεσμίες και να προχωρήσει ο Δήμος Ρόδου στη διαδικασία της εκτέλεσης.
Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας θα ανακοινωθεί από τον Δήμο Ρόδου όταν θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, ώστε να μπορούν να πάρουν αποφάσεις επί πραγματικών δεδομένων.