Δ. Γάκης: «Ρεαλιστικός και σημαντικός για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ο στόχος της διοργάνωσης του σιρκουΐ της Ρόδου»

Η πρωτοβουλία για την αναβίωση ενός ιστορικού θεσμού και η διεξαγωγή αγώνων σπορ αυτοκινήτων μέσα στην πόλη της Ρόδου, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και κυρίως ρεαλιστική πρόταση», τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης στη συνέντευξη Τύπου για την αναβίωση και τη διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου εντός της πόλης της Ρόδου, που διοργάνωσε στις 29 Νοεμβρίου 2016 στο Μουσείο Αυτοκινήτου στην Αθήνα, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου.

Ακολουθεί η ομιλία του Δημήτρη Γάκη:

«Η σημερινή, σημαντική για την αναβίωση ενός αθλητικού θεσμού, εκδήλωση, μας υπενθυμίζει ότι η Ρόδος δεν είναι μόνο ένας κλασσικός τουριστικός προορισμός, ένα νησί – θέρετρο, μόνο για διακοπές. Μας δείχνει ότι η Ρόδος αποτελεί έναν διακεκριμένο πολιτιστικό και αθλητικό προορισμό, διεθνούς εμβέλειας.

Για όλους εμάς που πιστεύουμε σε μια αναπτυξιακή προοπτική της Ρόδου η οποία θα βασίζεται σε ένα στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο με έμφαση στο ποιοτικό τουριστικό προϊόν και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η σημερινή πρωτοβουλία για την αναβίωση ενός ιστορικού θεσμού και η διεξαγωγή αγώνων σπορ αυτοκινήτων μέσα στην πόλη της Ρόδου, αποτελεί πράγματι μια ενδιαφέρουσα και κυρίως ρεαλιστική πρόταση. Αν την δούμε σοβαρά όλοι μας, όντως θα έχουμε αποτελέσματα.

Το σιρκουΐ της Ρόδου, θα συμβάλει στην προσπάθεια μας για την ανάδειξη μιας ακόμα θετικής πλευράς του νησιού μας: Της Ρόδου ως τόπου συνάντησης των φίλων της αγωνιστικής οδήγησης. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντικό ώστε το «σιρκουΐ αγωνιστικού αυτοκινήτου» να επανεκκινήσει στο νησί μας με σύγχρονο τρόπο, σωστά οργανωμένο και με την προβολή που αξίζει σε ένα Δωδεκανησιακό «event» και συνοδευόμενο με τη γνωστή ροδιακή φιλοξενία.

Έτσι θα αναβιώσει μια «αγωνιστική πίστα» υψηλών προδιαγραφών στην πόλη της Ρόδου, για να μπορέσουν οι λάτρεις της αυτοκίνησης να απογειώσουν την αγωνιστική διάθεσή τους, κατακτώντας τίτλους με τα αυτοκίνητά τους. Ελπίζω – βάσιμα, με τη στήριξη που βλέπω σήμερα – ότι σύντομα, θα δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουμε στο νησί μας ένα «Grand Prix» αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Ώστε οι παλαιότεροι να θυμηθούμε τους βετεράνους πλέον οδηγούς μιας άλλης εποχής, που με εφόδια το κέφι τους και το μυαλό τους να επεξεργάζεται στο δευτερόλεπτο διαδρομές, άντεχαν στις δύσκολες συνθήκες των αγώνων οδήγησης, πετυχαίνοντας επιδόσεις και κατορθώματα που έμειναν στην ιστορία του σπορ.

Και οι νεώτεροι, να μπορέσουν να δουν μια ακόμα σύγχρονη αγωνιστική πίστα που θα εντάξει τη Ρόδο στον παγκόσμιο χάρτη των διοργανωτών «σιρκουΐ» με ονοματεπώνυμο. Συγχαίρω τους διοργανωτές της αξιέπαινης αυτής προσπάθειας και τους στηρίζω στο έργο τους.

Τέλος, θέλω να σημειώσω, ότι είναι σημαντικό, ότι η πρωτοβουλία για την αναβίωση του σιρκουΐ στη Ρόδος έχει γίνει κοινή υπόθεση αυτοδιοικητικών / αναπτυξιακών και τουριστικών φορέων αλλά και της πλειονότητας των κατοίκων στο νησί μας. Εύχομαι να γυρίσετε στη Ρόδο με την καρώ σημαία της νίκης. Καλή Επιτυχία!»