Ροδίτης Οικονομολόγος συνεργάτης της World Bank

Ροδίτης Οικονομολόγος συνεργάτης της World Bank

Ροδίτης Οικονομολόγος συνεργάτης της World Bank

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2852 ΦΟΡΕΣ

Η World Bank είναι ένας οργανισμός με μετόχους – μέλη 189 κράτη (ανάμεσά τους και η Ελλάδα), σκοπός της οποίας είναι η μείωση της φτώχειας και η προώθηση της συνολικής ευημερίας σε όλο τον κόσμο.

Αποτελεί ζωτική πηγή οικονομικής και τεχνικής βοήθειας προς τις αναπτυσσόμενες χώρες σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι μια τράπεζα με τη συνήθη έννοια, αλλά μια μοναδική παγκόσμια συνεργασία για τη μείωση της φτώχειας και τη στήριξη της ανάπτυξης.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, η World Bank προσφέρει τεχνική και οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα για την ανάπτυξη της οικονομίας, την ολοκλήρωση προαπαιτούμενων, για την αξιολόγηση στόχων και την απλοποίηση διαδικασιών.

Από τα μέσα Οκτωβρίου, μετά από επιλογή ανάμεσα σε πλήθος υποψηφίων για τη θέση αυτή, ο Ροδίτης οικονομολόγος Αυγερινός Αυγερινού του Παναγιώτου, ορίστηκε ειδικός συνεργάτης της World Bank με την ιδιότητα του Οικονομικού Αναλυτή, για την ανάπτυξη προτάσεων για τη διαμόρφωση της νέας δομής των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων, που πραγματοποιείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Φυσικής Ενέργειας και της ΕΚΧΑ ΑΕ.

Το Εθνικό Κτηματολόγιο αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές υποδομές που αναπτύσσονται στη χώρα, και η οποία δομή πρόκειται να μεταρρυθμίσει σημαντικό τμήμα της Δημόσιας Διοίκησης σε θέματα ακίνητης περιουσίας και να συμβάλλει αποφασιστικά στην επέκταση και ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Στόχος, που τέθηκε με την 4η αναθεώρηση του Προγράμματος Οικονομικής Στήριξης της Χώρας, είναι η ολοκλήρωση του έργου έως το 2020. Η Παγκόσμια Τράπεζα προσφέρει την τεχνική βοήθεια για την ολοκλήρωση του έργου και τον σχεδιασμό της νέας δομής και των διαδικασιών που θα την διέπουν.

Η Ρόδος μπορεί να περηφανεύεται πως ένα «δικό της παιδί» συμβάλλει ενεργά στην διαμόρφωση της «επόμενης μέρας» της Κτηματογράφησης και της μεταβίβασης ακινήτων, και η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της γραφειοκρατίας, την επίτευξη της διαφάνειας, τη μείωση του κόστους για τους πολίτες (σε οικονομικό επίπεδο όσο και στον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση των διαδικασιών), καθώς και θα συμβάλλει στην διευκόλυνση επενδύσεων για την χώρα μας.

Ο Αυγερινός γεννήθηκε το 1983 και είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2002 εργαζόμενος σε εμπορική επιχείρηση αρχικά ως λογιστής και μετέπειτα ως Υπεύθυνος Χρηματοοικονομικού Ελέγχου, ενώ παράλληλα ανέπτυξε τη δραστηριότητα της στοιχειοθέτησης και δημοσίευσης οικονομικών καταστάσεων.

Από το 2012 είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων με σημαντικές συνεργασίες τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα (Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κ.ά), με συμμετοχή σε ποιοτικά έργα Δωδεκανησιακού χαρακτήρα και εμβέλειας, όπως η «Μελέτη για την καταγραφή των Δρόμων του Κρασιού της Δωδεκανήσου», το «We Care – South Aegean Islands» και το «Aegean Cuisine», μέσα από την ανάπτυξη σχεδίων δράσεων και παρακολούθησης υλοποίησής τους αλλά και την παροχή υπηρεσιών συμβούλου και εμπειρογνώμονα για την υποστήριξή τους.

Με όπλο το επιστημονικό του υπόβαθρο, αντίθετα στο αρνητικό κλίμα της εποχής, έχει συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων μετέχει.

Είναι μέλος του μητρώου αξιολογητών του Υπουργείου Οικονομικών για τον Αναπτυξιακό Νόμο, καθώς και του ΕΦΕΠΑΕ για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη