Ενδιαφέρον ρεπορτάζ από τη Ρόδο δημοσιεύθηκε στο Βατικανό

Ενδιαφέρον ρεπορτάζ από τη Ρόδο δημοσιεύθηκε στο Βατικανό

Ενδιαφέρον ρεπορτάζ από τη Ρόδο δημοσιεύθηκε στο Βατικανό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 205 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 1956 Αριθ. Φύλλου 1698

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΧΘΕΣ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΕΟΡΤΩΝ
ΑΘΗΝΑΙ, 7 - Υπό του Υπουργού Εργασίας υπεγράφη χθες η απόφασις χορηγήσεως δώρου των εορτών δια τους συνδεομένους με σχέσιν ιδιωτικού δικαίου εργατοϋπαλλήλους. Το δώρον θα καταβληθή υπό τας συνήθειας προϋποθέσεις εις τους εργαζομένους από 1 Μαΐου μέχρι 4 Δεκεμβρίου. Εις του εργασθέντας τμήμα μόνον της περιόδου ταύτης θα καταβληθή ποσόν ίσον προς τα 2/25 του μισθού ή δύο ημερομίσθια ανά περίοδον εργασίας 19 ημερών. Δια τους εργαζομένους κατά μονάδα εργασίας το δώρον θα υπολογισθή με τα κάτωθι ημερομίσθια.

Δι’ άρρενας τεχνίτας δρχ. 48, ειδ. βοηθούς και εργάτας δρχ. 45, ανεδικεύτους εργάτας δρχ. 42, δι’ ειδ. εργατρίας 40, δι’ ανειδικεύτους δρχ. 32 και δια μαθητευομένους 30. Οι οδηγοί ταξί θα λάβουν ολόκληρον την χορηγουμένην αύξησιν κούρσας. Δια τους σερβιτόρους και βοηθούς εστιατορίων κλπ. επί ημέρας από 15 Δεκεμβρίου τα ποσοστά αμοιβής επί λογαριασμών ορίζονται εις 13% και 20%. Το δώρον υπόκειται εις κρατήσεις ασφαλ. ταμείων καταβληθησομένους εις 4 μηνιαίας δόσεις.
Το δώρον θα καταβληθή κατά 60% της 24 Δεκεμβρίου και 40% μέχρι 10ης Ιανουαρίου. Εάν είναι μέχρι 650 δρχ. καταβάλλεται εις μίαν δόσιν.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚ ΡΟΔΟΥ ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ ΕΙΣ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟΝ
ΡΩΜΗ - Εις το δημοσιογραφικόν όργανον του Βατικανού “Οσερβατόρε Ρομάνο”, εδημοσιεύθη ενδιαφέρουσα ανταπόκρισις εκ Ρόδου, του κ. Τζιάννι Κατζιανέλλι, υπό τον τίτλον “Ρόδος, νήσος εκτός της Μεσογείου».
Εις την ανταπόκρισιν ταύτην, η οποία αποτελεί έναν ύμνον δια τας φυσικάς καλλονάς της νήσου, την ευγένειαν και πολιτισμόν των κατοίκων της, ο Ιταλός δημοσιογράφος υπογραμμίζει μεταξύ άλλων και το γεγονός της αρμονικής συμβιώσεως όλων των εκεί μειονοτήτων.
«Τους ροδίους - γράφει - τους χαρακτηρίζει ένας ανώτερος πολιτισμός και απόδειξις τούτου είναι ότι όλαι αι εκεί μειονότητες ζουν κατά το πλέον αρμονικόν τρόπον».

ΣΥΝΕΚΡΟΤΗΘΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΕΩΣ ΑΠΟΡΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Ως ανεκοινώθη, συνεστήθη η Επιτροπή Ρόδου της υπό την αιγίδα της Α.Μ. του Βασιλέως Οργανώσεως Προικοδοτήσεως Απόρων Κορασίδων.
Η Επιτροπή απηρτίσθη εκ της Α.Σ. του Μητροπολίτου ως Επιτίμου Προέδρου, του κ. Ν. Βασιλοπούλου, Εισαγγελέως Εφετών, ως προέδρου, του κ. Μ. Πετρίδη, δημάρχου ως αντιπροέδρου και των κ.κ. διευθυντού Νομαρχίας, Α. Καζούλλη, Ε. Σολούνια, Ε. Χαραλάμπους, Ι. Οικονομίδη, Χ. Χρηστάκη διευθυντού Τραπέζης Ελλάδος και Αθηνών ως Γεν. Γραμματέως κ.ας Ειρήνης Τσαβαρή και κ.ας Φαίδρας Χατζηκωνσταντή.

ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΛΟΥΝ ΚΟΥΒΕΡΤΑΙ ΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ ΥΠΟ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.
Κατά την εις Αθήνας παραμονήν των οι Μητροπολίται επεσκέφθησαν τα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συνειργάσθησαν μετά του Γεν. Γραμματέως κ. Γεωργακοπούλου επί ζητημάτων των παραρτημάτων και των ιδρυμάτων.
Ο Ερυθρός Σταυρός θα αποστείλη κουβέρτας εις τα Ιδρύματα των Μητροπόλεων και εις την Οικοκυρικήν Σχολήν Ρόδου.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΝ ΑΦΙΚΝΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΗΝ ΠΡΩΪΑΝ
Σήμερον την 10.30 πρωινήν αφικνείται εις Ρόδον ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης. Τον κ. Υπουργόν θα υποδεχθούν εις το αεροδρόμιον ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος και εκπρόσωποι των αρχών.
Την 1ην μεταμεσηβρινήν ο κ. Υπουργός θα αναχωρήση εις Καστελλόριζον προς εξέτασιν ζητημάτων των κατοίκων, θα επιστρέψη δε την Δευτέραν, οπότε και θα αναχωρήση επιστρέφων εις Αθήνας.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
- Χθες ο Νομάρχης κ. Ρεμπάκος συνειργάσθη με τον βουλευτήν Δωδεκανήσου κ. Χαρίτον.
- Επίσης χθες ο κ. Νομάρχης συνειργάσθη με τον Δήμαρχον Καρπάθου και τον πρόεδρον κοινότητος Αρνίθας, επί διαφόρων ζητημάτων.
- Δια του πετρελαιοκινήτου “Κωνσταντής” εκ Λαγκαδά και “Βεντούρης” εκ Θεσσαλονίκης, εκομίσθησαν αντιστοίχων εις Ρόδον 250 και 180 τόννοι σίτου.
- Δια του μότορσιπ “Δωδεκάνησος” εκομίσθησαν εκ Καστελλορίζου 70 αιγοειδή.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες