Το 7ο Γυμνάσιο Ρόδου στο Osijek της Κροατίας

Το 7ο Γυμνάσιο Ρόδου στο Osijek της Κροατίας

Το 7ο Γυμνάσιο Ρόδου στο Osijek της Κροατίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 568 ΦΟΡΕΣ

Το 7ο Γυμνάσιο Ρόδου συμμετέχει σε πρόγραμμα πολυμερούς Σχολικής Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Erasmus + τριετούς διάρκειας με τίτλο “Magic in the Classroom with Augmented Reality” σε συνεργασία με έξι ακόμη σχολεία από ισάριθμες Ευρωπαϊκές χώρες. Το πρόγραμμα αφορά στη χρήση smartphones και tablets κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τη βοήθεια διαφόρων εφαρμογών, όπως τα QR-Codes και το Aurasma.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Osijek της Κροατίας, στις εγκαταστάσεις του Osnovna škola Vladimira Becića Osijek, του σχολείου που διοργάνωσε την τρίτη διακρατική συνάντηση εργασίας για καθηγητές, από τις 6 έως τις 10 Νοεμβρίου 2016, στην οποία το 7ο Γυμνάσιο εκπροσωπήθηκε από δυο καθηγητές.


Στη συνάντηση αυτή εκπαιδεύτηκαν οι συμμετέχοντες όλων των χωρών στη χρήση των εφαρμογών που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια και οι μαθητές που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα, συζήτησαν για την πορεία του προγράμματος ως τώρα και προγραμμάτισαν τις δραστηριότητες των επόμενων χρόνων.

Υπήρξαν και ώρες που εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα του σχολείου και αντάλλαξαν διάφορες διδακτικές πρακτικές, ενώ επισκέφθηκαν το τελευταίας τεχνολογίας Μουσείο στο Vukovar και έμαθαν περισσότερα για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κροατίας.

Η επόμενη συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Marijampole της Λιθουανίας, από τις 19 εως τις 25 Φεβρουαρίου 2017, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές μας θα έχουν τη χαρά να φιλοξενηθούν σε σπίτια και να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής συνομηλίκων παιδιών από άλλες χώρες.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων