Σύσκεψη για τα προβλήματα ύδρευσης στο χωριό της Σορωνής

Σύσκεψη για τα προβλήματα ύδρευσης στο χωριό της Σορωνής

Σύσκεψη για τα προβλήματα ύδρευσης στο χωριό της Σορωνής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 356 ΦΟΡΕΣ

Επισημάνθηκε η ανάγκη για παρεμβάσεις το συντομότερο δυνατόν

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο χωριό της Σορωνής παρουσία τοπικών φορέων, προκειμένου να συζητηθεί και να δοθεί λύση για το θέμα της λειψυδρίας που απασχολεί τον τελευταίο καιρό το χωριό.

Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό το χωριό αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την ύδρευση καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που διακόπηκε η υδροδότηση σε ολόκληρο τον οικισμό.

Έκτοτε έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για να επιλυθεί το πρόβλημα, όμως το «μαρτύριο» αυτό δεν έχει σταματήσει ακόμα για τους κατοίκους της Σορωνής, ενώ τα παράπονά τους δεν έχουν τελειωμό.

Για το λόγο αυτό, ύστερα από πρωτοβουλία των δημοτών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημοτικό διαμέρισα της Σορωνής, όπου έγινε μία ενημέρωση σχετικά με την ύδρευση του χωριού.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Αγαπητός Πάλλας, ο πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Σορωνής κ. Αντώνης Σαββάκης, ο πρώην δήμαρχος κ. Στέφανος Δημητράς, ο πρώην πρόεδρος κ. Γιάννης Μαρίνος, ο πρώην αντιπρόεδρος κ. Κώστας Μπονιάτης, ο αντιπρόεδρος κ. Σίμος Καρακόπουλος και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σορωνής « Αμπερνάλλι» κ. Παναγιώτης Μπέλλος.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε ότι πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες καθώς και μακροπρόθεσμες για να περιοριστεί ή να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λειψυδρίας.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν ότι το πρόβλημα λύθηκε τουλάχιστον για την ώρα στην δημοτική κοινότητα Σορωνής, ενώ η επάρκεια του νερού αυτήν την στιγμή είναι καλή.

Επίσης έγιναν κάποιες προτάσεις, όπου θα απευθυνθούν στην ΔΕΥΑΡ, με απόφαση της δημοτικής κοινότητας Σορωνής, ώστε να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις και να μην υπάρξει πρόβλημα το 2017.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό θα γίνει αντικατάσταση δύο γεωτρήσεων και σύνδεση ενός δικτύου από την δεξαμενή του κτηνοτροφικού πάρκου προς το δίκτυο ύδρευσης της Σορωνής.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Γιάννης Μαρίνος αναφέρει τα εξής:
«Εχτές, 11 Δεκεμβρίου 2016, με πρωτοβουλία του πρώην αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής κ. Κώστα Μπονιάτη και δική μου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Κοινότητας, στην οποία συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Αντώνης Σαββάκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Σίμος Καρακόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Στέφανος Δημητράς, ο Alain Grandjean, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν υπεύθυνος ελέγχου και συντήρησης των γεωτρήσεων και των δικτύων ύδρευσης του πρώην Δήμου Καμείρου, καθώς και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού κ. Παναγιώτης Μπέλλος με μοναδικό θέμα την ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση προτάσεων, για την αντιμετώπιση και την επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης που αντιμετωπίζει το χωριό μας.

Ο κ. Πάλλας, μας ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που πήρε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τελευταίο πρόβλημα της ύδρευσης του χωριού, μας τόνισε όμως ότι λύση που δόθηκε είναι προσωρινή και ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να επανέλθει το πρόβλημα.

Επιπροσθέτως ο κ. Σαββάκης, μας ενημέρωσε εκτενώς, για τις προτάσεις που αποφασίστηκαν από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, ως προτεινόμενες λύσεις, προς τον Δήμο και την ΔΕΥΑΡ.

Ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία όλοι οι συμμετέχοντες, καταθέσαμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας, συμφωνώντας εν τέλει σε μια ολοκληρωμένη πρόταση άμεσων μέτρων που πρέπει να ληφθούν, τα οποία και θα συμπεριληφθούν, στην απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας και θα προωθηθούν από τον κ. Πάλλα, από τον κ. Σαββάκη και από τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας, προς τον Δήμο Ρόδου και προς την ΔΕΥΑΡ.

Συμφωνήθηκε επίσης, να ακολουθήσει μια νέα διευρυμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής μας Κοινότητας, με την συμμετοχή όλων μας, καθώς και όποιων άλλων απαιτείται, στην οποία θα αποφασιστούν, τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην περιοχή μας, καθότι, από την συζήτηση μας, προέκυψε ότι υπάρχουν πολλές προτάσεις, που πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν και να διεκδικηθούν.

Τέλος καταλήξαμε, ότι όλοι μας θα ήμαστε αρωγοί του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας και θα διεκδικήσουμε από κοινού, όλα όσα πρέπει να γίνουν, τόσο για το άμεσο μέλλον, όσο και μακροπρόθεσμα, προκειμένου το χωριό μας, να μην ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις.»

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο