Στο Τριμελές Εφετείο η δίκη για τις αμφεταμίνες

Στο Τριμελές Εφετείο η δίκη για τις αμφεταμίνες

Στο Τριμελές Εφετείο η δίκη για τις αμφεταμίνες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 574 ΦΟΡΕΣ

Στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση εισαγωγής, εξαγωγής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας αμφεταμινών που είχε εξιχνιαστεί το καλοκαίρι του 2011 από το ΣΔΟΕ Αττικής και στην οποία κατηγορούνται τέσσερις Ροδίτες με «εγκέφαλο» Άγγλο υπήκοο που συνελήφθη από την Σκότλαντ Γιαρντ.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ωστόσο το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο και «επέστρεψε» εκ νέου τη δικογραφία στην Εισαγγελία Εφετών. Με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο αφαίρεσε όλους τους περιοριστικούς όρους πλην των εγγυοδοσιών που έχουν επιβληθεί στους κατηγορούμενους.

Σημειώνεται πως κατηγορούνται τέσσερις άνδρες ηλικίας 33, 34, 24 ετών και 27 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για:
- αγορά ναρκωτικών ουσιών
- πώληση ναρκωτικών ουσιών
- κατοχή ναρκωτικών ουσιών
- εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών
- εξαγωγή ναρκωτικών ουσιών
- αποστολή
- παραλαβή εν γνώσει δέματος που περιέχει ναρκωτικά κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ιδιαιτέρως μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης
- συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης

Πάντως από την αρχή οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αρνούνται τις κατηγορίες, χωρίς όμως να καταφέρουν να πείσουν εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη μετά τις απολογίες τους, τους έστειλαν στη φυλακή και αποφυλακίστηκαν σταδιακά λίγο καιρό αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως μετά τον εργαστηριακό έλεγχο των ουσιών προέκυψε ότι οι περισσότερες ποσότητες των σκευασμάτων που εντοπίστηκαν δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες του άρθρου 1 του ν. 3459/2006, δηλαδή δεν είναι ναρκωτικές απαγορευμένες ουσίες!
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το έγγραφο του τμήματος ναρκωτικών της Γ΄Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών το οποίο και βεβαιώνει πως οι ουσίες που υπήρχαν στα δέματα που παρελήφθησαν από τους κατηγορούμενους δεν είναι ναρκωτικά.

Σημειώνεται δε πως ο έλεγχος των σκευασμάτων έγινε με δείγματα που στάλθηκαν στο Γραφείο της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (Drug Enforcement Administration DEA) της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά προκύπτει πως πρόκειται για την ουσία 4- Methyl- N- ethyl cathinone (4- MEC).

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Γιώργος Κυπραίος, Νικήτας Μπόλκας, και Άκης Δημητριάδης.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του