Συνταξιούχος δικηγόρος καταδικάστηκε σε 2 χρόνια

Συνταξιούχος δικηγόρος καταδικάστηκε σε 2 χρόνια

Συνταξιούχος δικηγόρος καταδικάστηκε σε 2 χρόνια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1118 ΦΟΡΕΣ

Για διευκόλυνση – μεταφορά 22χρονου αλλοδαπού από το Μπαγκλαντές, κατηγορείται 65χρονος συνταξιούχος δικηγόρος που συνελήφθη στην Κω, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και δύο μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε με αφορμή τη σύλληψη του αλλοδαπού προχθές το βράδυ στην Κω από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και οι έρευνες συνεχίστηκαν με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Κω. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, προχθές το βράδυ περιπολούντες αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν στον περιβάλλοντα χώρου του λιμένα της Κω τον 22χρονο αλλοδαπό από το Μπαγκλαντές, ο οποίος τους επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού.
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι, ο 65χρονος ημεδαπός είχε προμηθεύσει τον 22χρονο παράτυπο αλλοδαπό με το πλαστό έγγραφο, καθώς και με ακτοπλοϊκό εισιτήριο προκειμένου να τον διευκολύνει να ταξιδέψει στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 65χρονος είχε ήδη επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής Κως – Πειραιά προκειμένου να συνοδεύσει τον αλλοδαπό και όταν θα έφθανε στην Αθήνα θα ελάμβανε το ποσό των 500 ευρώ. Ο 65χρονος συνελήφθη, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Κω
Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Κω, εντοπίστηκε ο 65χρονος μέσα στο πλοίο να περιμένει τον 22χρονο, προκειμένου να τον συνοδεύσει στον προορισμό του.

Κατασχέθηκαν:
• Το πλαστό δελτίο αιτήσαντος άσυλου αλλοδαπού
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
• Κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους και τους παρέπεμψε στο αυτόφωρο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 65χρονο για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας από κερδοσκοπία και πλαστογραφία και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για την πρώτη κατηγορία και 4 μήνες φυλάκιση για την δεύτερη, δηλαδή κατά συγχώνευση ποινή φυλάκισης 2 ετών και δύο μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Ένοχος κρίθηκε και ο 22χρονος αλλοδαπός από το Μπαγκλαντές για χρήση πλαστού εγγράφου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Γιάννης Μπαλαλής.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο