Ικανοποιημένη αποχώρησε χθες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ικανοποιημένη αποχώρησε χθες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ικανοποιημένη αποχώρησε χθες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 505 ΦΟΡΕΣ

Πλήρως ικανοποιημένη αναχώρησε από το νησί μας η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα. Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου, μετά την περιοδεία της σε Ρόδο και Κω.

Είναι η πρώτη φορά που Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πραγματοποιεί επισκέψεις σε Δικαστήρια της περιοχής μας προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» η Ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός της χώρας μας, είχε συναντήσεις με δικαστές και εισαγγελείς και ενημερώθηκε πλήρως για τις διαδικασίες που τηρούνται, ενώ ασχολήθηκε και με το θέμα του Κτηματολογικού δικαστή, το οποίο και συζήτησε εκτενώς και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστα Σαρρή. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εξέφρασε την ικανοποίηση της για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών των δικαστηρίων, ενώ έκανε και τις δικές της παρατηρήσεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη βελτίωση αυτών.

Σημειώνεται η κα. Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου πριν την Ρόδο, μετέβη (στις 12 Δεκεμβρίου) στην Κω όπου συνοδευόμενη από τον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου κ. Γιώργο Κτιστάκη επισκέφθηκε το hot spot του νησιού όπου είδε τις εγκαταστάσεις, ενώ είχε συνομιλία και με φορείς που ασχολούνται με τους πρόσφυγες, όπως η Ύπατη Αρμοστεία αλλά και οι εκπαιδευτικοί που κάνουν μαθήματα Αγγλικών και Ελληνικών στα παιδιά. Η Ανώτατη Εισαγγελική λειτουργός, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα προστασίας και φροντίδας ανηλίκων, συνομίλησε με την βοήθεια διερμηνέα με αρκετά παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Κω. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Δικαστήρια της Κω όπου είχε επαφές και συναντήσεις με Εισαγγελείς και δικαστές. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Δικαστήρια της Κω όπου είχε επαφές και συναντήσεις με Εισαγγελείς και δικαστές.
Χθες η δικαστική λειτουργός βρίσκονταν στη Ρόδο όπου και θα έχει αντίστοιχες συναντήσεις με δικαστικούς λειτουργούς, καθώς επίσης και εκπροσώπους του Δικηγορικού συλλόγου της Ρόδου.

Η Εισαγγελεάς του Αρείου Πάγου, κ. Δημητρίου, ανέλαβε καθήκοντα την 1η Ιουλίου 2016. Είναι έμπειρη εισαγγελική λειτουργός, έχει χειριστεί εκατοντάδες σημαντικές υποθέσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας της και ήταν η εισαγγελέας στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Επίσης, είχε την ευθύνη της εποπτείας θεμάτων ανηλίκων ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Η ίδια φέρεται αποφασισμένη να εργαστεί σκληρά για τη βελτίωση των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης και την τόνωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη δικαστική λειτουργία. Η κ. Δημητρίου εισήλθε στο δικαστικό Σώμα τον Νοέμβριο του 1978 και προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Αύγουστο του 2012.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο