Οι κηπουροί του Αιγαίου

Οι κηπουροί του Αιγαίου

Οι κηπουροί του Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 513 ΦΟΡΕΣ

Τροποποιείται η προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί ανάμεσα στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, στην ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου και στο περιφερειακό φυτώριο νοτίου Αιγαίου για την υλοποίηση του έργου που αφορούσε έργα προστασίας και βελτίωσης του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσω αυτής και δράσεις στο πλαίσιο της γαστρονομικής περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Ειδικότερα προστίθενται δράσεις που αφορούν την εκπαίδευση μαθητών στα σχολεία τους και την επίσκεψή τους στο περιφερειακό φυτώριο για να ενημερωθούν γύρω από θέματα χλωρίδας της περιοχής μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν όλες οι δράσεις οι οποίες αναφέρθηκαν στο φάκελο υποψηφιότητας της περιφέρειας καθώς αυτό αποτελεί υποχρέωση της περιφέρειάς μας.

Οι δράσεις λοιπόν που πρέπει να υλοποιηθούν με ευθύνη του Περιφερειακού Φυτωρίου είναι δράσεις οι οποίες ανήκουν στον τομέα της εκπαίδευσης και είναι οι εξής: - « Οι Κηπουροί του Αιγαίου». Αφορά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας του Ν. Αιγαίου όπου το Περιφερειακό Φυτώριο θα επισκεφτεί με σκοπό να οργανώσει τον λαχανόκηπό τους ,με την διάθεση σπόρων, φυταρίων και ότι έχει σχέση με τα υλικά για την καλλιέργεια φυτών.

Το Περιφερειακό Φυτώριο εκτός από την τεχνογνωσία θα παράσχει στο σχολείο όλα τα υλικά τα οποία έχουν σχέση με τις καλλιέργειες φυτών.
- Πρόγραμμα επισκέψεων Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Περιφερειακό Φυτώριο με σκοπό την εκπαίδευση και την ενημέρωσή τους σε θέματα Γεωργίας και ότι έχει σχέση με την χλωρίδα της περιοχής μας. Εκπαιδεύσεις σε θέματα αειφορίας και τρόπους προστασίας του Περιβάλλοντος. Το φυτώριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Πεταλούδων θα αναλάβει την εκτύπωση ενημερωτικών εντύπων όπως επίσης και το κόστος της μετακίνησης των μαθητών από και προς στις εγκαταστάσεις του Φυτωρίου.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών