Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου με εκδήλωση και τιμητικές διακρίσεις σε συμπολίτες μας

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου με εκδήλωση και τιμητικές διακρίσεις σε συμπολίτες μας

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου με εκδήλωση και τιμητικές διακρίσεις σε συμπολίτες μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 472 ΦΟΡΕΣ

Πρωτοπόρες δραστηριότητες στο ναΰδριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ροδου

Σήμερα Κυριακή (18 Δεκεμβρίου 2016) στο ναΰδριο της Αγίας Ειρήνης και των Τριών Ιεραρχών στο Παν/μιο Αιγαίου Ρόδου, θα λάβει χώρα από (4-7η) ώρα απογευματινή το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου, για τις Άγιες Ημέρες του Δωδεκαημέρου, Χριστουγέννων, Νέου Έτους και θεοφανείων 2017.

Θα γίνει μικρή ανάλυση του ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου και στη συνέχεια θα τραγουδήσει η νέα χορωδία του πρωτοποριακού εκπαιδευτηρίου “Ροδίων Παιδεία” του Κυριάκου Κυριακούλη με την διεύθυνση τη κ. Ευανθίας Κρητικού, μουσικού. Θα αποδώσουν κάλαντα Χριστουγέννων και επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια. Η πρεσβυτέρα και λόγια φιλόλογος Μαργαρίτα Παναγή-Μανέττα καθηγήτρια του 7ου Γυμνασίου Ρόδου, θα κάνει επίκαιρη ομιλία με θέμα: “Ας γίνει φάτνη η ψυχή μας, στον νεογέννητο Χριστό”.

Η λογοτέχνης, ποιήτρια, ζωγράφος κ. Γεωργία Καρδούλια-Τσουρουνάκη θα απαγγείλει δικό της ποίημα στην Παναγία, και θα διηγηθεί αληθινή ιστορία Χριστουγεννιάτικη. Έθιμο χρόνια του ναΰδρίου μαζί με το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, να τιμούνται με την ανώτατη τιμητική διάκριση (έπαινο), συμπολίτες μας, που αναβαθμίζουν τον τόπο μας και αγαπούν ηθικά και με την παρουσία τους το έργο του ιερού ναΰδρίου στο Παν/μιο Αιγαίου Ρόδου. Εφέτος θα τιμηθούν οι παρακάτω:

1) Γεωργία Καρδούλια-Τσουρουνάκη, λογοτέχνης, ποιήτρια, ζωγράφος.
2) Πιτσαρία “Salvatore”, ζεύγος Ευσταθίου-Ευαγγελίας Λεβέντη.
3) Εμμανουήλ Κεχαγιάς, πολιτικός μηχανικός.
4) Μελέτιος Κανάκης, πολιτικός μηχανικός.
5) Κοκκινογένης Γεώργιος, επιχειρηματίας.

6) Καλούδης Βασίλειος, επιχειρηματίας-κρεοπώλης.
7) Ουρανία Καντίνου, επιχειρηματίας.
8) Αδαμάντιος Βασιλάκης, αναγνώστης-ιεροψάλτης.
9) Ελένη Ζαβοριανού-Μαζαράκη, οικιακά.

10) Στυλιανή Σαρρή-Χαραλάμπους, οικιακά.
11) Ελένη Μαλώτρα, οικιακά.
12) Μορφινή Γεωργαλλίδου, οικιακά
13) Σάββας Σμαραγδιός, συνταξιούχος

14) Αναστασία Ρεντοπούλου-Πάττα, οικιακά.
15) Σέβα Πετροπούλου, οικιακά.
16) Παρασκευή Κριζά, οικιακά
17) Ζεύγος Ιωάννη-Σταματίας Λαού, δημοτικός υπάλληλος.

Στο τέλος θα γίνει στο Σπυριδώνεο Πνευματικό Κέντρο του ιερού ναΰδρίου δεξίωση στους παρευρισκομένους με ρόφημα (κριμίζι), γλυκά, άρτοι και διάφορα είδη παστέλλια, προσφορά των Αρτοποιείων αδελφοί Βασίλης-Τσαμπίκος Νικολή από τ’ Αφάντου και ο επιχειρηματίας Γεώργιος Κοκκινογένης από την Λίνδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες οφείλονται στις πρωτοπόρες ενέργειες του πατρός Κυριάκου Μανέττα εφημερίου επί 27 χρόνια του ιερού ναΰδρίου, κληρικού-εκπαιδευτικού και των συνεργατών του. Επιτυχία σημείωσαν οι Αγρυπνίες στο ναΰδριο του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στις 29 Νοεμβρίου 2016 με λουκουμάδες, παλιά εικόνα και λείψανα του Αποστόλου Ανδρέα.

Επίσης την Τρίτη (6 Δεκεμβρίου 2016) η δεύτερη κατά σειρά χρονιά στην θεία λειτουργία στο Φάρο του Αγίου Νικολάου στο Μανδράκι με την παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και με προσφορά δωρεάν καφέ-χυμών στο “Κον-τίκι” από τον κ. Γιάννη Μαρίνο επιχειρηματία. Επίσης στις δραστηριότηες είναι προγραμματισμένη η Θεία Κοινωνία στο Χαραλάμπειο γηροκομείο και σε κατάκοιτους συμπολίτες της Παρασκευή (23-12-2016).

Επισκέψεις με είδη ρούχων, τροφίμων, μουσικής, γλυκών και δώρων, στο ίδρυμα Κολυμπίων και στις φυλακές της Κω, που γίνονται χρόνια τώρα. Σε ένα χώρο τόσο ευαίσθητο στο Παν/μιο Αιγαίου Ρόδου με χωρίς ενορία, στο ιδρυματικό αυτό παρεκκλήσιο, γίνεται εδώ και χρόνια έργο πνευματικό-αξιοζήλευτο και παράδειγμα προς μίμηση από τον πατέρα Κυριάκο Μανέττα κληρικό-εκπαιδευτικό.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο