Ρωσικός Τουρισμός: Θετικές προοπτικές για Ελλάδα το 2017

Ρωσικός Τουρισμός: Θετικές προοπτικές για Ελλάδα το 2017

Ρωσικός Τουρισμός: Θετικές προοπτικές για Ελλάδα το 2017

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 343 ΦΟΡΕΣ

Μεγάλο «κύμα» τουρισμού από τη Ρωσία αναμένεται το 2017, ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» το ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού κέντρου «Ρώσικο Σπίτι» και σύμβουλος του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, Κωνσταντίνος Γκαρμπερίδης.

«Περιμένουμε μεγάλο κύμα τουρισμού το 2017 γιατί έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα έκδοσης της βίζας. Σχεδόν όλοι οι Ρώσοι, όσοι το επιθυμούσαν, έχουν πάρει βίζα για πολλά έτη, χάρη στη δουλειά που έχουν κάνει το προξενείο και η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Αυτό σημαίνει ότι φέτος δεν θα έχουν κανένα εμπόδιο, από τον Μάιο, να επισκεφτούν την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Γκαραμπερίδης.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για διάφορες επενδύσεις τουριστικού χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. «Ο βασικός κλάδος για επενδύσεις είναι ο τουριστικός» είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχει ενδιαφέρον από Ρώσους επενδυτές για τη Βόρεια Ελλάδα, γιατί όπου πηγαίνει ο τουρισμός από τη Ρωσία ακολουθούν και διάφορες οικονομικές επενδύσεις. Αυτό είναι αυτονόητο, αυτό έχει δείξει η εμπειρία της Χαλκιδικής και αυτό προσπαθούμε να το εφαρμόσουμε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας».
Θετικός παράγοντας για την αύξηση των αφίξεων από Ρωσία τη νέα χρονιά, όπως σημείωσε μέσω twitter, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδης είναι και η σταθερότητα της ισοτιμίας του ρουβλίου.
"Το σταθερό ρούβλι "δείχνει" για το 2017 καλές προοπτικές από Ρωσία" έγραψε ο κ.Ανδρεάδης.
(Από το tornosnews.gr)

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό