Ωφελημένη θα βγει η Ρόδος από το σιρκουί

Ωφελημένη  θα βγει  η Ρόδος από το σιρκουί

Ωφελημένη θα βγει η Ρόδος από το σιρκουί

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1860 ΦΟΡΕΣ

Θετικά βλέπουν την αναβίωση των αγώνων αυτοκινήτου οι έμποροι

Με θετικό μάτι βλέπει ο εμπορικός σύλλογος του νησιού μας την προσπάθεια που ξεκίνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, να αναβιώσει το σιρκουί της Ρόδου, έχοντας τη στήριξη του δήμου και την βοήθεια των τοπικών φορέων.

Όπως εκτιμούν τα μέλη του, η Ρόδος θα βγει ωφελημένη από αυτό το γεγονός και μάλιστα χρόνο με το χρόνο θα προσδίδει στο νησί μία ολοένα και μεγαλύτερη υπεραξία. Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ρόδου, Νίκος Μπόνης, όταν πριν από πολλά χρόνια, διενεργούνταν αυτοί οι αγώνες το νησί φιλοξενούσε την τότε αφρόκρεμα του αγωνιστικού αυτοκινήτου.
Μαζί με όσους έπαιρναν μέρος στους αγώνες έρχονταν και πολλοί άλλοι για να δουν από κοντά τα γνωστά ονόματα εκείνης της εποχής να αγωνίζονται οι περισσότεροι από τους οποίους έμεναν στη Ρόδο ακόμα και για μία εβδομάδα, αφού οι καλές καιρικές συνθήκες επέτρεπαν να κάνουν και τις διακοπές τους…

Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε ένα κύμα εσωτερικού τουρισμού, που ίσως να αναβιώσει σήμερα, όχι βέβαια του ίδιου επιπέδου αλλά θα αποτελέσει μία τονωτική ένεση την οποία έχει ανάγκη η αγορά.
Βέβαια σύμφωνα με τον κ. Μπόνη οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης θα κλείσουν για να γίνει ο αγώνας αλλά αυτό δε βρίσκει αντίθετους τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες.
Μάλιστα το βλέπουν θετικά ενώ προτείνουν να δημιουργηθούν και πακέτα προσφορών για όσους έρθουν ως τουρίστες τότε στο νησί, σαν δέλεαρ για αγορές από τα τοπικά καταστήματα. Το θέμα έχει συζητηθεί σε συνεδρίαση του συλλόγου και υπάρχει θετική ανταπόκριση, με την πρόταση να αφορά πακέτα προσφορών για διάστημα 3 ή 4 ημερών που θα μπορούσαν να συνδυάζονται με προσφορές από άλλους επαγγελματικούς κλάδους πχ. εστιατόρια, καφετέριες κλπ.

Ο κ. Μπόνης αλλά και πολλοί έμποροι του νησιού εκτιμούν ότι η προσπάθεια αυτή αξίζει να στηριχθεί γιατί είναι κάτι που θα βοηθήσει το νησί σε πολλά επίπεδα.

Η διαδρομή
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά έχει καθοριστεί η διαδρομή του αγώνα η οποία περιλαμβάνει ένα μεγάλο τμήμα της διαδρομής που ίσχυε μέχρι και το 1971 όταν το σιρκουί σταμάτησε να διοργανώνεται.

Οι αγώνες έληξαν άδοξα μετά το θάνατο του Ελληνα πρωταθλητή αγώνων Γιάννη Μεϊμαρίδη (Μαύρου) που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του αγώνα στις 4 Οκτωβρίου έξω από το λιμάνι και πέθανε την επόμενη μέσα σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Η εκκίνηση των αυτοκινήτων θα γίνει από την πλατεία δημαρχείου και θα ακολουθήσει τη διαδρομή κατά μήκος της παραλιακής οδού μέχρι τα φανάρια στην πιάτσα των ταξί. Από εκεί τα αυτοκίνητα θα κινηθούν δεξιά, θα περάσουν μπροστά από το Ήχος και Φως και θα ανέβουν το δρόμο προς το πάρκο Θέρμαι, για να κινηθούν προς την οδό δημοκρατίας, μπροστά από το πανεπιστήμιο και περιμετρικά των τειχών, εκεί που γίνεται η λαϊκή, κατεβαίνοντας στη συνέχεια μέχρι τα φανάρια της Καναδά με κατεύθυνση προς το κεντρικό λιμάνι.

Θα περάσουν από το λιμενικό ταμείο, την Κολώνα, τη ΔΕΗ, το Νεώριο και θα καταλήξουν και πάλι στην πλατεία δημαρχείου. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών συζητήθηκαν διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα που άπτονται της διοργάνωσης των αγώνων ταχύτητας στην πόλη της Ρόδου, το φθινόπωρο του 2017. Σημειώνεται ότι ο αγώνας της Ρόδου θα συμπεριληφθεί στο πρωτάθλημα του 2017, που θα ανακοινωθεί στο τέλος του έτους, ενώ μένει να υλοποιηθούν και οι υποδομές που απαιτούνται.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις προδιαγραφές ασφαλείας που τίθενται από τις διεθνείς ομοσπονδίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τον πήχη στην διοργάνωση των αγώνων του είδους.

Τονίζεται ότι η επιτυχία της διοργάνωσης του φθινοπώρου θα καθορίσει και την συνέχεια των αγώνων και ειδικότερα την διοργάνωση, από την αγωνιστική περίοδο του 2018, διεθνών αγώνων, με την ταυτόχρονη επάνοδο του νησιού της Ρόδου στον διεθνή χάρτη των αγώνων ταχύτητος.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σύμη ο Γιώργος Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές 2024: «Οι πολίτες αποφασίζουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Η διατήρηση των «ήρεμων νερών» το πρώτο θέμα στην ατζέντα Μητσοτάκη – Ερντογάν

Γ.Νικητιάδης : Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο και στην ΚΕΔ Λέρου

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης