Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και ο Βαλάντης θα παρουσιάσουν το Santa Run

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και ο  Βαλάντης θα παρουσιάσουν το Santa Run

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και ο Βαλάντης θα παρουσιάσουν το Santa Run

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1120 ΦΟΡΕΣ

Την Πέμπτη απόγευμα στο κέντρο της πόλης

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και ο Βαλάντης θα είναι οι παρουσιαστές της εκδήλωσης Santa Run που διοργανώνεται την Πέμπτη το απόγευμα για πρώτη φορά στη Ρόδο.

Πρόκειται για μία γιορτινή, χριστουγεννιάτικη διαδρομή κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, για καλό σκοπό φορώντας στολές του άγιου Βασίλη.

Συγκεκριμένα μεγάλο μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα δοθούν στο σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα». Μέχρι στιγμής δήλωσαν συμμετοχή 550 άτομα εκ των οποίων τα 150 παιδιά.

Το κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση ανέρχεται σε 15 ευρώ ενώ για τα παιδιά κάτω των 10 ετών θα είναι 8 ευρώ. αυτή θα περιλαμβάνει: τη στολή του άγιου Βασίλη, κεράσματα κατά τη διαδρομή, δώρα και προσφορές των χορηγών, συμμετοχή σε κλήρωση με πλούσια δώρα και μία δωρεάν μπύρα στο τέλος της διαδρομής.

Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κύπρου στις 4.30 από όπου θα ξεκινήσει και η διαδρομή γύρω στις 6.30 για να καταλήξει και πάλι στο ίδιο σημείο.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσική από τη Φιλαρμονική του δήμου Ρόδου και του πρώην δήμου Καλλιθέας, τα συγκροτήματα «7000 Watt» και NIMA BAND και χορό από τους Los Champikos Salsa Club. Την καλλιτεχνική επιμέλεια θα έχει ο Δημήτρης Πασσάλης, ενώ συνδιοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Μία Αγκαλιά», την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, το επιμελητήριο Δωδεκανήσου και το ΔΟΠΑΡ.

Για τη γιορτινή διαδρομή μίλησαν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών καλώντας τους κατοίκους του νησιού να πάρουν μέρος. Ειδικότερα ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Μία αγκαλιά» Αυγερινός Αυγερινού, τόνισε ότι θα υπάρχουν μουσικά δρώμενα και η παρέλαση θα περάσει από το εμπορικό κέντρο της Ρόδου. Όπως δήλωσε υπάρχει ένα περίπτερο που παραχώρησε ο δήμος έξω από την εθνική τράπεζα όπου δηλώνει κάποιος συμμετοχή. Για τις οικογένειες έχουν γίνει οικογενειακά πακέτα και μέρος των εσόδων θα πάει στο σύλλογο «Φλόγα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος Αϊβάζης ανέδειξε ιδιαίτερα το ρόλο των δραστήριων νέων που ανέλαβαν να οργανώνουν αυτή την εκδήλωση και στη Ρόδο, με φιλανθρωπικό σκοπό, βοηθώντας έτσι και το σύλλογο αλλά τονώνοντας και την αγορά της πόλης.

Ακολούθως ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, Μίλτος Παγκάς, τόνισε ότι το santa run θα προσφέρει χαρά, αισιοδοξία στις δύσκολες μέρες που περνάμε ενώ θα προβάλει το νησί και την τοπική αγορά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης στη συνέχεια, τόνισε ότι η εκδήλωση χαρακτηρίζεται από καινοτομία, εθελοντισμό και προσπάθεια προβολής της τοπικής αγοράς και πρόσθεσε πως ότι φέρνει χαρά, αγάπη και καλοσύνη πρέπει να γίνεται δικό μας.

Τέλος εκ μέρους του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ο γενικός γραμματέας Νίκος Παπασταματίου, υπογράμμισε ότι αυτή η διοργάνωση έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: τον εθελοντισμό και την τόνωση της εμπορικής κίνησης. Μάλιστα έκανε γνωστό ότι τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης θα υλοποιηθούν δράσεις και στις γειτονιές της πόλης.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας