Παρουσιάστηκε ο τόμος «Ιερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου, παρελθόν και παρόν»

Παρουσιάστηκε ο τόμος «Ιερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου, παρελθόν και παρόν»

Παρουσιάστηκε ο τόμος «Ιερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου, παρελθόν και παρόν»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 357 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στην Κω, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, στην κατάμεση αίθουσα εκδηλώσεων της Πνευματικής Εστίας , παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο τόμος «Ιερά Μητρόπολις Κώου καί Νισύρου, Παρελθόν καί Παρόν».

Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.

Για τον τόμο μίλησαν, η φιλόλογος Μαίρη Φάκκου για τα θέματα της Κω, η θεολόγος Ασημένη Σακελλαρίδη για τα θέματα της Νισύρου και ο αρχιτέκτων Μιχαήλ Σοφός για τα θέματα της εκκλησιαστικής τέχνης. Την εκδήλωση συντόνισε ο μαθηματικός και συγγραφέας Αλέκος Μαρκόγλου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας και επιμελητής του έργου, ο μαθηματικός Ανδρέας Χατζημιχαήλ, μίλησε για το συγγραφικό του πόνημα λέγοντας ότι ξεκίνησε με την προτροπή και στήριξη του Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου, ότι είναι μια συλλογική προσπάθεια και αποτέλεσμα μιας πενταετούς πορείας.

Στον τόμο αναφέρονται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η εκκλησιαστική ιστορία Κω και Νισύρου, οι μητροπολίτες της Κω, οι κληρικοί Κω και Νισύρου. οι ιερές μονές, τα μνημεία, οι ενορίες,οι ιεροί ναοί των δυο νησιών καθώς και τα θρησκευτικά ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Ο τόμος, εκδόθηκε με χορηγία του Δήμου Κω. Το σχεδιασμό, τη σελιδοποίηση και την εκτύπωση του τόμου ανέλαβε η εταιρεία «Γραφικές Τέχνες Μπαλαλής»

Παρόντες ήταν επίσης: ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Σ. Σεργεντάνης, ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω ΙΓ Καρδαράς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κω Δ. Γιάνναρης, ο Σοφολογιώτατος Ιμάμης Κω κ. Σ. Δαμάδογλου, ο Έπαρχος Γ. Χαλκιδιός, η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, Ιερείς και μέλη εκκλησιαστικών επιτροπών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου