Τα ελάφια και τα προβλήματά τους

Τα ελάφια και  τα προβλήματά τους

Τα ελάφια και τα προβλήματά τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 836 ΦΟΡΕΣ

Του
Ανδρέα Παπαδόπουλου

Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους. Σίγουρα ο δολοφόνος των ελαφιών, δεν ξύπνησε ενα πρωί, και αποφάσισε να "παίξει"κορώνα γράμματα το κεφάλι του, κάνοντας αυτές τις προκλητικά αποτρόπαιες και απαράδεκτες πράξεις.

Σίγουρα δεν είναι, ή δεν μπορεί να "ανήκει" στην οικογένεια των κυνηγών, αφού και ενάντια στο κυνήγι είναι αυτή του η πράξη, και τον θεσμό στοχοποιεί. Σίγουρα δεν είναι ένας αγρότης που αποφάσισε μετά από 20 χρόνια παρουσίας των ελαφιών στη γή του, (και μετά από την μεγάλη αύξησή τους) "να τα ξεπαστρέψει τώρα μόνος του."

Σίγουρα δεν είναι ένας οικολόγος που αποφάσισε να γίνη "εκτελεστής".Σίγουρα δεν είναι και βοσκός, καθ' ότι δεν έχει κανένα συμφέρον να κατηγορηθεί για εξεύρεση νεων βοσκοτοπιών διώχνοντας τους πληθυσμούς των ελαφιών, και στοχοποιώντας τον ίδιο και τους συναδέλφους του.

Οι πράξεις αυτές φανερώνουν εκτός απο μίσος, και βλακεία, ταυτόχρονα. Αλλά ο "εκτελεστής" (Ή ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ), για μένα ειναι το ί διο το σύστημα, που εδω και πάρα πολλά χρόνια "εκτελεί" τα ζώα, στελνοντάς τα να "επιζήσουν" απροστάτευτα, ανάμεσα σε καλλιέργειες, και λαθροθήρες, χωρις καμία απολύτως μέριμνα, για ...ισορροπία στο οικοσύστημα της περιοχής.

Χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση, στους πραγματικά πληγέντες γεωργούς, και μόνο με την απειλή της βαριάς τιμωρίας, όπου, και όταν, κάποιος συλληφθεί. Πριν λίγες μέρες το δασαρχείο έριξε καρπούς, σε διάφορα σημεία, σε συνεργασία με γεωργούς, και μέλη των κυνηγετικών οργανώσεων. Ε ΚΑΙ;;;λύθηκε το πρόβλημα;;; . Αυτό πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση, και σε ...χιλιάδες διαφορετικά σημεία. Συμπέρασμα. Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΓΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥ.

Πρέπει να παρθούν αποφάσεις ουσίας, και ολικής λύσης της "μάστιγας των "ελαφιών" για τους γεωργούς.
Πρέπει όλοι μαζί, φορείς/σύλλογοι/γεωργοί/ κυνηγοί/οικολόγοι/και ενεργοί πολίτες να καθίσουν σε ανοιχτό, ειλικρινή, και δημόσιο διάλογο να συζητήσουν, να ακούσουν, να ενημερωθούν, να προτείνουν, να πάρουν μέρος στην λύση.

Μια "λύση" που ακούγετε τώρα τελευταία, είναι να μαντρώσουν οι γεωργοί τα κτήματα, και να αφήσουν τα ελάφια να .....αλωνίζουν ελεύθερα;
Μα έχουν γνώση για πόσα στρέμματα (χιλιάδες) μιλάμε; έχουν άποψη για το ότι τα ζωα "γνωρίζουν,"μετά από λίγο καιρό τα πλέγματα και τα ..γκρεμίζουν;;

Γνωρίζουν ότι εάν βάλουν αγκαθωτή περίφραξη και βρεθεί, ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ, μικρό ελαφάκι πνιγμένο στην προσπάθειά του να ακολουθήσει τη μητέρα του τι έχει να γίνει;;
Γνωρίζουν ότι εάν βάλουν ηλεκτροφόρα σύρματα θα ξεσηκωθεί κάποια …άλλη ευαίσθητη μερίδα της κοινωνίας μας;;;

Γνωρίζουν το κόστος για καθε γεωργό;;;
Γνωρίζουν την ...απώλεια γής,και την δυσκολία εκμετάλλευσής της, καθότι δεν θα μπορούν να "εκμεταλλευτούν τις άκρες των κτημάτων;;;
Γνωρίζουν ότι τα περισσότερα κτήματα έχουν αμμώδες έδαφος, και οι πάσσαλοι δεν στερεώνονται επαρκώς;;;;

Γιατι δεν ορίζουν μεγάλα δάση "προστατευμένα", και αφού τα περιφράξουν, να ρίξουν μέσα εκει τα ελάφια, ώστε και καταμέτρηση με ενώτια να γίνετε, και ελεγχόμενα να είναι, και επισκέψιμα για το κοινό, και εξαγωγές σε ά λλα μέρη, ώστε να αποσυμφορίζονται οι πληθυσμοί τους, να γίνονται

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Και ενα τελευταίο ερώτημα. Ας υποθέσουμε ότι αύριο κιόλας πιάστηκε ή "πιάστηκαν" ο δολοφόνος οι "δολοφόνοι" των ελαφιών Ε ΚΑΙ ;;;; ΛΥΣΑΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!!!!!! Νομίζω ότι μόλις τώρα αρχίζει το …πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμη

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους