Αθώος ο συνταξιούχος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Αθώος ο συνταξιούχος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Αθώος ο συνταξιούχος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 525 ΦΟΡΕΣ

Βρέθηκε στο εδώλιο κατηγορούμενος για επίθεση σε βάρος θηροφύλακα

Αθώος κατά πλειοψηφία κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου 75χρονος συνταξιούχος ο οποίος κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απειλή σε βάρος 42χρονου θηροφύλακα της περιοχής μας.

Το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τον 75χρονο λαμβάνοντας την απόφαση αυτή κατά πλειοψηφία με συνολικά πέντε ένορκοι και δικαστές, ενώ ένας ένορκος και ένας δικαστής μειοψήφισαν ζητώντας να κριθεί ένοχος κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Ηλίας Ζωγραφίδης ενώ πολιτική αγωγή ήταν ο κ. Ιωάννης Χαρίτος.

Απόλυτα συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη ήταν κατά την αγόρευσή της στην πρόταση που έκανε προς το δικαστήριο η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και ζήτησε την απαλλαγή του 75χρονου.

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός αφού ανέλυσε τις δύο διαφορετικές πτυχές του περιστατικού όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον κατηγορούμενο και τον θηροφύλακα, επεσήμανε πως ειδικά στα στοιχεία που έχει δώσει ο τελευταίος υπάρχουν αρκετά «σκοτεινά και περίεργα σημεία», τα οποία και της δημιούργησαν αμφιβολίες για το πώς ακριβώς έγιναν τελικά τα πράγματα στην προκειμένη υπόθεση.

Ένα από τα σημεία αυτά είναι ο φόβος που φέρεται να μην δήλωσε σε καμία από τις δύο καταθέσεις που είχε δώσει ο θηροφύλακας προ της δίκης, βλέποντας έναν άνδρα να τείνει το όπλο εναντίον του και το οποίο άλλαξε στη χθεσινή του κατάθεση, δηλώνοντας αρκετές φορές ότι ναι φοβήθηκε.

Επίσης το σημείο όπου φέρεται να σκόνταψε και να έπεσε ο 75χρονος στην προσπάθεια του να ξεφύγει, όπως δήλωσε ο θηροφύλακας, ήταν «τραχύ έδαφος» κατά την κ. εισαγγελέα και έτσι δεν γίνεται να πέσει κάποιος και να μην τραυματιστεί ή έστω να υποστεί αμυχές, ιδίως όταν φοράει καλοκαιρινά ρούχα (βερμούδα και μπλούζα με κοντό μανίκι) όπως ο κατηγορούμενος και όλως τυχαία το χτύπημα να είναι μόνο στο αριστερό μάτι!

Η Εισαγγελέας κ. Κυριακή Κλιάμπα συνέχισε την αγόρευσή της, αναφερόμενη και στην «καταδίωξη» του θηροφύλακα προς τον κατηγορούμενο, τονίζοντας την διαφορά ηλικίας που είχαν (ο θηροφύλακας ήταν 38 ετών και ο κατηγορούμενος 72 ετών).

«Δεν γίνεται να παλεύεις για πέντε λεπτά, κρατώντας την καραμπίνα με τα δύο χέρια και αφού προηγουμένως έχεις τρέξει, έχεις πέσει. Ανθρωπίνως είναι αδύνατο εκτός και αν μιλάμε για υπερφυσικό γέροντα» είπε χαρακτηριστικά η κα. εισαγγελέας η οποία διερωτήθηκε «μήπως τελικά ο κατηγορούμενος δεν κρατούσε όπλο».

Σε ότι αφορά το «όπλο» της απόπειρας ανθρωποκτονίας, δηλαδή το κλαδευτήρι με το οποίο κατηγορούνταν ο 75χρονος ότι χτύπησε σε αλεξίσφαιρο γιλέκο τον 42χρονο θηροφύλακα , η κ. εισαγγελέας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «δεν δύναται να το έχει ο κατηγορούμενος στη πίσω τσέπη της βερμούδας του, να κατρακυλήσει στο έδαφος και από ύψος 2-3 μέτρα και αυτό να παραμείνει εκεί, εκτός και αν ήταν δεμένο»!

Η κα. Κιάμπα συνοψίζοντας είπε πως «από την ακροαματική διαδικασία αλλά και τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι γεγονότα έλαβαν χώρα όπως τα εξιστόρισε τότε αλλά και χθες ενώπιον του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι πήγε εκεί για να κυνηγήσει, μία πολύ λιγότερο παράνομη πράξη από αυτό συνέβη!

Η εκχύμωση στο μάτι προκαλείται μόνο από γροθιά βάση και της δική μου εμπειρίας από υποθέσεις» είπε η εισαγγελική λειτουργός, προσθέτοντας ότι τον κατηγορούμενο «τον βρήκαν στο σημείο, τον χτυπήσανε, τον δέσανε με έναν ιμάντα και τον οδήγησαν ως τον μεγαλύτερο εγκληματία»!

Η κα. εισαγγελέας καταλήγοντας είπε πως όλα τα στοιχεία «έχουν εδραιώσει την πίστη και την κρίση της ότι ο άνθρωπος αυτός (ο κατηγορούμενος) υπήρξε θύμα μίας κατάστασης η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επαναληφθεί από ανθρώπους που υπηρετούν στο δημόσιο. Ο κατηγορούμενος δεν τέλεσε καμία άδικη πράξη. Το σκίσιμο πιστεύω ότι έγινε εκδικητικά για να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεών του (ο θηροφύλακας), για να καλύψει τον εαυτό του έστησε όλο αυτό το παιχνίδι σε βάρος του κατηγορουμένου».

Αξίζει να σημειωθεί πως η κα. εισαγγελέας αναφέρθηκε και στη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του θηροφύλακα ο 75χρονος για το χτύπημα που του είχε προκληθεί, και η οποία υπόθεση «έκλεισε» με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Για αυτό η εισαγγελική λειτουργός είπε πως «δεν αποτελεί στοιχείο για την κρίση της ούτε πρόκριμα, καθώς θεωρεί ότι τα δύο αυτά γεγονότα (δίκη και βούλευμα) δεν έχουν καμία νομική σχέση αφού βάση της ισχύουσας νομοθεσίας ο κατηγορούμενος δεν είχε το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής του δικαστικού συμβουλίου, κάτι που παλαιότερα γινόταν.

Πήγα να κυνηγήσω για την εγγονή μου
Απολογούμενος ο 75χρονος – σήμερα- κατηγορούμενος περιέγραψε αναλυτικά τον τρόπο που τον μεταχειρίστηκαν οι θηροφύλακες (είπε ότι ήταν δύο άτομα), λέγοντας πως τον χτύπησαν εκτός από το μάτι και στα πλευρά, τον έδεσαν και στη συνέχεια τον πέταξαν μέσα στο αυτοκίνητο. Ο 75χρονος δήλωσε πως τους ζητούσε να τον πάρουν στο γιατρό γιατί θα πεθάνει όμως εκείνοι δεν το έκαναν, ενώ σε ότι αφορά το όπλο τόνισε ότι τους το έδωσε αμέσως μόλις το ζήτησαν. Ο ίδιος ανέφερε πως μόλις άρχισαν να τον χτυπούν τον αποκαλούσαν με άλλο όνομα και εκείνος τους έλεγε πως δεν είναι αυτός που φώναζαν.

Ο 75χρονος επαναλαμβάνοντας και τα όσα ανακριτικά είχε καταθέσει δήλωσε ότι ουδέποτε χτύπησε με το κλαδευτήρι τον 42χρονο θηροφύλακα, αλλά εκείνος περίπου 100 μέτρα πριν φθάσουν στο Δασαρχείο όπου τον μετέφεραν, πήρε το κλαδευτήρι στα χέρια από το ταμπλό του αυτοκινήτου όπου το είχε αφήσει, το άνοιξε και έσκισε το αλεξίσφαιρό του. Μάλιστα ο ηλικιωμένος δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο θηροφύλακας του είχε πει «θα σε στείλω στην Κω».

«Εγώ ποτέ κανέναν δεν πείραξα. Εγώ ήμουν 72 χρονών, μπορώ να τρέξω; Πόσο 100- 200 μέτρα; Αυτοί μπορούσαν ήταν μικροί» είπε μεταξύ άλλων απολογούμενος ο κατηγορούμενος.

Σημειώνεται πως το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από τέσσερα χρόνια, το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουλίου 2013, σε ρεματιά της περιοχής Μάσσαρι (τοποθεσία Καμιρί) όπου ήταν κρυμμένος κρατώντας κυνηγετικό όπλο ο 75χρονος, ο οποίος και κατηγορούνταν ότι μόλις είδε τους τρεις θηροφύλακες επιτέθηκε στον έναν εξ αυτών καρφώνοντας τον στο στήθος με ψαλίδα όμως ο θηροφύλακας φορούσε αλεξίσφαιρο και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Όπως ανακοίνωσε και η αστυνομία,ο 75χρονος κρατώντας κυνηγετικό όπλο όταν του ζήτησαν να παραδοθεί, εκείνος τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη και απόσπαση του όπλου του δράστη, ο οποίος στην συνέχεια επιτέθηκε κατά του θηροφύλακα χτυπώντας τον στο δεξί στήθος με ψαλίδι κλαδέματος. Στο σημείο προσέτρεξαν συνάδελφοι του θηροφύλακα και ακινητοποίησαν τον 75χρονο. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου κατασχέθηκε το ψαλίδι κλαδέματος, καθώς και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε ο θηροφύλακας.

Σε βάρος του 75χρονου ο επικεφαλής της ομάδας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ με τη σειρά του ο 75χρονος κάνει λόγο για τραυματισμό του έπειτα από ξυλοδαρμό που υπέστη από τους θηροφύλακες.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο