Δεν θα μπορούν να αγοράσουν γυαλιά οι ασφαλισμένοι της Ρόδου

Δεν θα μπορούν να αγοράσουν γυαλιά οι ασφαλισμένοι της Ρόδου

Δεν θα μπορούν να αγοράσουν γυαλιά οι ασφαλισμένοι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2667 ΦΟΡΕΣ

Ο ΕΟΠΠΥ ζητά από τους καταστηματάρχες να πληρώνονται μετά από 90 μέρες

Σοβαρό πρόβλημα για τους ασφαλισμένους της περιοχής μας με προβλήματα όρασης, δημιουργείται από την αλλαγή του τρόπου καταβολής των χρημάτων για τα γυαλιά που προμηθεύονται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οπτικών – Οπτομετρών Δωδεκανήσου.

Ουσιαστικά ο ΕΟΠΠΥ τους ζητάει να δίνουν πίστωση και να πληρώνονται έπειτα από τουλάχιστον 90 ημέρες, αντί όπως συνέβαινε έως τώρα τα χρήματα να καταβάλλονται στους ασφαλισμένους. Γι’ αυτό άλλωστε ενημερώνουν μέσω ανακοίνωσής τους ότι δεν πρόκειται για υπογράψουν μια σύμβαση την οποία θεωρούν εκβιαστική και τους οδηγεί σε λουκέτο.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους εκπροσώπους του κλάδου μας να αλλάξει τον τρόπο πληρωμής για την παροχή γυαλιών οράσεως στους ασφαλισμένους του.

Σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και τα λουκέτα δείχνουν να παίρνουν διαστάσεις επιδημίας, καλούμαστε να υπογράψουμε μια σύμβαση υποτέλειας γεμάτη κυρώσεις και υποχρεώσεις και να συνεργαστούμε με έναν αποδεδειγμένα αφερέγγυο ασφαλιστικό φορέα που -απαιτεί- να προσφέρει υπηρεσίες και προϊόντα με δικά μας χρήματα (!!!) με πίστωση 90 ημερών, ενώ την ίδια στιγμή δε δίνει τη δυνατότητα συμψηφισμού πληρωμής του ΦΠΑ προς το δημόσιο.

Όπως όλοι οι σύλλογοι Οπτικών-Οπτομετρών της Ελλάδας, έτσι κι εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι στην υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης η οποία θα οδηγήσει σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου.

Αποφασίσαμε ομόφωνα να μην υπογράψουμε τη συγκεκριμένη εκβιαστική και καταδικαστική για το επάγγελμα μας σύμβαση και ζητάμε την άμεση απόσυρσή της.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, τα μέλη του Συλλόγου:
Μιχαλάκης Θωμάγγελος
Θ. Μιχαλάκης-Β. Τζωρτζή ΟΕ
Καλλιόπη Αντώνογλου
Σ. Κατσαρά & ΣΙΑ ΟΕ

Γιαννούλης Αντώνης & ΣΙΑ ΟΕ
Κακούσιος Κώστας
Μπρόκου Μαρία
Θ. Κωλέτης & ΣΙΑ ΟΕ

Καστελλοριζος Βασίλειος
Καστελλοριζος Νικόλαος
Καστελλοριζου Βαρβάρα
Π. Παπαδόπουλος & ΣΙΑ ΟΕ

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών
Εξάλλου στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
“Αγαπητοί ασφαλισμένοι,
Εν μέσω Χριστουγέννων ο ΕΟΠΥΥ «αλλάζει» τον τρόπο πληρωμής για τα οπτικά είδη και μάλιστα διαφημίζει την ευκολία που παρέχεται στον ασφαλισμένο. Δεν μας λέει όμως τα εξής:

1. Θα πληρώνει «λέει» απευθείας τον πάροχο. Ο ΕΟΠΥΥ και τα παλαιά ταμεία μας χρωστούν οφειλές από το 2010 και μάλιστα κουρεμένες κατά 10%. Μπορεί δηλαδή να μην μας πληρώνει και να μας κουρεύει το ποσό το οποίο οφείλει, για όσο θέλει και όποτε θέλει, χωρίς συνέπειες για τον Οργανισμό.

2. Αν κάποιος καταστηματάρχης Οπτικός χρωστά στο δημόσιο ή σε ασφαλιστικό ταμείο, δεν θα μπορεί να εισπράξει τα χρήματα λόγω φορολογικής ενημερότητας. Με την επιβολή του Clawback, επιβάλλει στον Οπτικό όχι μόνο να χαρίσει στον ΕΟΠΥΥ τα προϊόντα, αλλά να πληρώσει και ΦΠΑ και φόρο για αυτά χωρίς ποτέ να πληρωθεί!!! Δηλαδή καταδικάζει τους επιχειρηματίες, οι οποίοι παλεύουν καθημερινά, σε κλείσιμο των καταστημάτων τους.

3. Τα χρήματα, ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει στην σύμβαση, ότι θα τα εκταμιεύει προς τους οπτικούς σε 3 μήνες. Δηλαδή ζητάει από τις ήδη αδύνατες επιχειρήσεις μας να τον χρηματοδοτήσουμε για 3 μήνες, χωρίς να εξετάζει αν μπορούμε μετά από 7 χρόνια κρίσης.

4. Αν θέλει να μειώσει τις δαπάνες να το πει καθαρά. Όλο αυτό γίνεται για να μην μας πληρώνει ή να κουρεύει τα δεδουλευμένα, ενώ πρώτα ήταν αναγκασμένος να πληρώνει τους ασφαλισμένους ατομικά. Γίνεται επιπλέον σαφές, ότι επιχειρείται βίαιη αλλαγή του επιχειρηματικού τοπίου στον κλάδο των Οπτικών, εξυπηρετώντας τι;

5. Τέλος, δεν δέχονται καμία αναβολή όπως τους ζητήθηκε για να συζητήσουμε τη νέα σύμβαση. Γιατί τόση βιασύνη; Ποιος κερδίζει από την απόφαση του ΕΟΠΥΥ;

Σίγουρα όχι ο ασφαλισμένος για τον απλό λόγο, ότι κόβεται η ρευστότητα των οπτικών επιχειρήσεων και μοιραία θα πέσει η ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών.
Προτείνουμε λοιπόν στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αντί να εκδίδει διαφημιστικές ανακοινώσεις για το πόσο καλή είναι και μοιράζει «δωρεάν» γυαλιά, να δεχτεί την αναβολή και να προσέλθει σε διάλογο με τους οπτικούς, γιατί όλη αυτή η διαμάχη θα είναι τελικά σε βάρος των ασφαλισμένων”.

Διαβάστε ακόμη

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!