Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται τα αντισταθμιστικά έργα της ΔΕΗ

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται τα αντισταθμιστικά έργα της ΔΕΗ

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται τα αντισταθμιστικά έργα της ΔΕΗ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 472 ΦΟΡΕΣ

Σε πολιτιστικό κέντρο θα μετατραπεί ο αστυνομικός σταθμός Κατταβιάς

Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση των αντισταθμιστικών έργων στην Κατταβιά, έχει μπει η σχετική διαδικασία, η οποία είναι ε-νταγμένη στο πλαίσιο της κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στο Πρασονήσι.

Ήδη τις πρώτες ημέρες του 2017, ο Δήμος Ρόδου δέσμευσε πίστωση ύψους 300.000 ευρώ για την ανάδειξη παλαιού ιταλικού κτiρίου που λειτουργούσε στον οικισμό μέχρι περίπου τις αρχές της δεκαετίας του ’90, ως αστυνομικός σταθμός. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο.

Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτo από τα αρκετά και σημαντικά έργα που περιλαμβάνονται στα αντισταθμιστικά ωφελήματα, συνολικού ύψους 3,9 εκατ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθούν από τον Δήμο Ρόδου και στη συνέχεια να σταλούν τα τιμολόγια στη ΔΕΗ για να εξοφληθούν.

Πάντως, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες η «Ροδιακή» με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κατταβιάς κ. Νίκο Ζαννετάκη, ο ίδιος επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ωστόσο επεσήμανε ακόμη ότι «σε συνάντηση που είχαμε με τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο δεσμεύτηκε ότι εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν οι σχετικές προκηρύξεις διαγωνισμών μέσω της ΔΕΥΑΡ και για τα υπόλοιπα έργα που περιλαμβάνο-νται στο φάκελο.

Ανησυχούμε μήπως χαθούν τα αντισταθμιστικά, γι’ αυτό και οι πιέσεις μας είναι σε καθημερινή βάση και προς πάσα κατεύθυνση».

Υπενθυμίζεται ότι μερικά από τα έργα που θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Κατταβιάς, εκτός από το πολιτιστικό κέντρο, αφορούν και ζητήματα καθημερινότητας και διαβίωσης των κατοίκων, όπως η αποχέτευση, το δίκτυο ομβρίων υδάτων, αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, ο βιολογικός και επέκταση περίπου 10 χλμ. του δικτύου άρδευσης.

Ωστόσο εκείνο που ζητούν οι κάτοικοι του χωριού είναι να διεξαχθούν όλα τα έργα ταυτόχρονα, ώστε να μην χρειαστεί να σκαφτούν οι δρόμοι της περιοχής δύο και τρεις φορές. Όταν ολοκληρωθούν τα παραπάνω, τότε θα υλοποιηθεί και η δεύτερη φάση των αντισταθμιστικών που περιλαμβάνει πλακόστρωση όλου του οικισμού και υπογειοποίηση των καλωδίων ηλεκτροφωτισμού.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο