Το καλοκαίρι οι εργασίες στο καμπαναριό της Φιλερήμου

Το καλοκαίρι οι εργασίες στο καμπαναριό της Φιλερήμου

Το καλοκαίρι οι εργασίες στο καμπαναριό της Φιλερήμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 235 ΦΟΡΕΣ

Το πράσινο φως δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο θέμα των εργασιών αποκατάστασης του καμπαναριού της Παναγίας Φιλερήμου στην Ιαλυσό.

Οι υπηρεσίες της ενέκριναν τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το υπουργείο πολιτισμού, κατόπιν σχετικής απόφασης που πήρε το περιφερειακό συμβούλιο και ως εκ τούτου η διαδικασία δημοπράτησης και εκτέλεσης του έργου προχωρά άμεσα.

Όπως δήλωσε χτες ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος δια βίου μάθησης της Περιφέρειας, Άγγελος Ανανίας, οι εργασίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ξεκινήσουν περί τις αρχές του καλοκαιριού και θα ολοκληρωθούν σε διάστημα περίπου έξι μηνών. Όπως είναι γνωστό, η δαπάνη του έργου θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 331 χιλιάδες ευρώ.

Ειδικότερα αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε τα εξής: «Η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου πολιτισμού και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη δομική αποκατάσταση του καμπαναριού του ιερού ναού της Παναγίας Φιλερήμου εγκρίθηκε επιτέλους από την Αποκεντρωμένη ως προς τη νομιμότητά της.

Παρά τα διάφορα σχόλια των τελευταίων ημερών, η απόφαση είναι νόμιμη, έχει έρθει στα χέρια μας από χτες και έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του έργου με τη δημοπράτηση και την εκτέλεσή του.

Το έργο, όπως αναφέρεται και στη σύμβαση, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει προϋπολογισμό 331.380 ευρώ και σκοπός του είναι η συντήρηση και η επισκευή του κωδωνοστασίου του ναού το οποίο αποτελεί μνημείο ιδιαίτερης αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας».

Διαβάστε ακόμη

Οι ισραηλινοί κομάντος, τα κουνούπια και η μυστική αποστολή στη Ρόδο

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας