Ρωσικός Τουρισμός: Σπεύστε τώρα για κράτηση στην Ελλάδα...

Ρωσικός Τουρισμός:  Σπεύστε τώρα για κράτηση στην Ελλάδα...

Ρωσικός Τουρισμός: Σπεύστε τώρα για κράτηση στην Ελλάδα...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 172 ΦΟΡΕΣ

Στη λογική επίσπευσης των κρατήσεων για διακοπές στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017, φαίνεται πως πρέπει να κινηθούν τουρίστες και τουρ οπερέιτορ της Ρωσίας, καθώς η χώρα μας βρίσκεται στους πιο περιζήτητους προορισμούς της εφετινής χρονιάς μετά και την απομάκρυνση των Ευρωπαίων ταξιδιωτών από την Τουρκία και την Τυνησία.

Την ανάγκη αυτή επισημαίνει εκπρόσωπος της Mouzenidis Travel, μιλώντας στην ενημερωτική σελίδα της ένωσης Ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR.

Όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο, οι πρώιμες κρατήσεις από κορυφαίους ευρωπαϊκούς τουρ οπερέιτορ δείχνουν ότι η χώρα μας αυτή τη χρονιά μπορεί να έχει 20% περισσότερους τουρίστες. Για το λόγο αυτό, οι προορισμοί που είναι δημοφιλείς στην τουριστική αγορά της Ρωσίας ενδέχεται να «γεμίσουν», δεδομένης και της ευρύτερης τάσης που καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές όπου οι ταξιδιώτες σπεύδουν, περισσότερο από ποτέ, να κάνουν κράτηση για τις καλοκαιρινές διακοπές από νωρίς, μέσα στον Ιανουάριο.

Η Ελλάδα γίνεται ο δεύτερος πιο περιζήτητος προορισμός στην Ευρώπη για φέτος μετά την Ισπανία, αναφέρει το άρθρο της ATOR.

Η αύξηση της ζήτησης για τους ελληνικούς προορισμούς καταγράφεται σε όλες τις βασικές αγορές-πηγές. Μόνο στη Γερμανία ο όγκος των πρώιμων κρατήσεων για Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 41% από πέρυσι.

Η ιστοσελίδα της ATOR, επικαλούμενη πληροφορίες από τα ελληνικά ΜΜΕ, κάνει λόγο για αυξήσεις, βάσει των αεροπορικών θέσεων, της τάξης του 46% από Γερμανία (στα 4,4 εκατ.), της τάξης του 84% από Αυστρία (στα 885.000 άτομα), 26% από Ελβετία, 48% από Γαλλία (1,3 εκατ. τουρίστες), 29% από Δανία (684.000), 28% από Τσεχία (664.000).

«Το ζήτημα της ασφάλειας παραμένει το βασικό κριτήριο επιλογής προορισμού από τους Ευρωπαίους τουρίστες, και γι’ αυτό η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα βρίσκονται στην κορφή των πρώιμων κρατήσεων.

Σε αυτό το περιβάλλον, η ζήτηση από τους ευρωπαίους τουρ οπερέιτορ αυξάνει τον αριθμό των δωματίων στους προορισμούς των χωρών αυτών», σχολιάζει ο ΣΕΤΕ.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, αυτή τη σεζόν ο αριθμός των τουριστών στη Μύκονο θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά 50%, στη Σαντορίνη κατά 36% και στη Ζάκυνθο κατά 32%. Επίσης, η Κως θα διατηρήσει τον ίδιο αριθμό πτήσεων τσάρτερ με πέρυσι, ενώ θα συνεχιστούν οι απώλειες σε Λήμνο και Μυτιλήνη (-52% και -37% αντίστοιχα σε σχέση με το 2016).

Σχολιάζοντας τους σχεδιασμούς των ευρωπαίων τουρ οπερέιτορ, η Mouzenidis Travel αναφέρει στην ATOR ότι θα πρέπει να νιώθουν ικανοποίηση από την αύξηση των πρώιμων κρατήσεων από τους ευρωπαίους τουρίστες στη χώρα μας, όμως οι τουρ οπερέιτορ που πωλούν ελληνικά προγράμματα στη Ρωσία θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η ζήτηση για Ελλάδα μπορεί να υπερβεί την προσφορά σε καταλύματα και η χώρα μπορεί να μην καταφέρει να φιλοξενήσει όλους τους ενδιαφερόμενους, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της Mouzenidis Travel στη Θεσσαλονίκη, Yevgeny Kiselyov.

Όπως είπε, οι πρώιμες κρατήσεις μέσω της εταιρίας για την καλοκαιρινή σεζόν του 2017 στην Ελλάδα αυξήθηκαν 3 φορές σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων