Όταν η Ρόδος καρδιοχτυπούσε στους ρυθμούς του σιρκουί

Όταν η Ρόδος καρδιοχτυπούσε  στους ρυθμούς του σιρκουί

Όταν η Ρόδος καρδιοχτυπούσε στους ρυθμούς του σιρκουί

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3038 ΦΟΡΕΣ

Ο δύο φορές νικητής σε αγώνες δεξιοτεχνίας Μίμης Καραγιάννης μιλά στη «Ρ»

«Η Ρόδος είναι πολύ καλύτερη από το Μονακό και το Μόντε Κάρλο. Εμείς δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από εκείνους. Να πιστέψουμε σε... εμάς μόνο χρειάζεται και όλα τα άλλα θα έρθουν και θα γίνουν από μόνα τους.»

Με τα λόγια αυτά, ένας γνωστός Ροδίτης, ο οποίος ταξίδεψε σε πολλές χώρες του κόσμου, έζησε στο εξωτερικό και επένδυσε στη Ρόδο ως ξενοδόχος εδώ και πολλά χρόνια, άνοιξε την κουβέντα για τις «χρυσές» εποχές του νησιού μας.

Τότε που όλα αυτά που συνέβαιναν στη Ρόδο, αποτελούσαν μοναδικά και πρωτοποριακά γεγονότα. Εκδηλώσεις, διοργανώσεις, τουριστικές και επιχειρηματικές επενδύσεις.

Μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο Μίμης  Καραγιάννης μαζί με δεκάδες φίλους του στους αγώνες το 1975Μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο Μίμης Καραγιάννης μαζί με δεκάδες φίλους του στους αγώνες το 1975

Ο Μίμης Καραγιάννης, όπως και χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας, βίωσαν τη Ρόδο εκείνης της εποχής. Την απόλαυσαν για την ακρίβεια.

Παρακολούθησε τα περισσότερα από τα σιρκουί της εποχής, ως μικρό παιδί. Ήταν το 1975.

Είχαν σταματήσει τότε, οι αγώνες, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε, αλλά συνεχίζονταν κανονικά οι αγώνες δεξιοτεχνίας και ακριβείας.

Πήρε μέρος σε πολύ μικρή ηλικία, στους αγώνες ακριβείας οδήγησης και κατάφερε να βγει νικητής επί δύο φορές!

Έφερε ειδικό αυτοκίνητο από τη Γαλλία
Από την Αφρική όπου δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά μαζί με την οικογένειά του, ο Μίμης Καραγιάννης, ταξίδεψε μέχρι τη Γαλλία. Έφερε μαζί του στη Ρόδο ένα υπέροχο, στυλάτο και γρήγορο αυτοκίνητο. Το Renault Alpina, με 1.600 κυβικά και 145 άλογα, τα οποία ήταν αρκετά για την εποχή να βάλουν... φωτιά στην άσφαλτο αλλά και στους χιλιάδες ροδίτες που είχαν ξεχυθεί στους δρόμους παρακολουθώντας αυτούς τους αγώνες.

Πρωταθλητής επί δύο συνεχόμενους αγώνες, ο ροδίτης Μίμης Καραγιάννης στους αγώνες δεξιοτεχνίας του 1975Πρωταθλητής επί δύο συνεχόμενους αγώνες, ο ροδίτης Μίμης Καραγιάννης στους αγώνες δεξιοτεχνίας του 1975

Ο νεαρός Μίμης κατέπληξε τότε τους πάντες στους αγώνες δεξιοτεχνίας. Βγήκε δυο φορές νικητής, με το τεχνολογικό αυτό διαμάντι της εποχής το βάρος του οποίου μάλιστα δεν ξεπερνούσε τα 650 κιλά!

Ο Μίμης Καραγιάννης, με το A 310 της Renault , έβαλε το δικό του πετραδάκι στην ιστορία των αγώνων δεξιοτεχνίας του νησιού μας. Όπως το ίδιο έκαναν βεβαίως και αρκετοί άλλοι ροδίτες που πήραν μέρος στους αντίστοιχους αγώνες που έγιναν.

Χιλιάδες οι ροδίτες που παρακολουθούσαν κάθε χρόνο τους αγώνες που γίνονταν στο νησί μας.Χιλιάδες οι ροδίτες που παρακολουθούσαν κάθε χρόνο τους αγώνες που γίνονταν στο νησί μας

Όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε
Κατενθουσιασμένος και ο ίδιος για την αναβίωση των αγώνων που επιχειρείται, ο Μίμης Καραγιάννης, σημείωσε ότι αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων, όλοι εκείνοι που σήμερα επιχειρούν να αναβιώσουν το σιρκουί της Ρόδου.

«Όλα μπορούν να γίνουν και πολύ καλύτερα απ’ ότι στο παρελθόν (σημείωσε ο ίδιος) φτάνει εμείς πρώτοι να πιστέψουμε σε αυτό. Η Ρόδος μας, είναι ξακουστή σε όλο τον κόσμο και δεν έχει να ζηλέψει τίποτε μα τίποτε από κανένα άλλο μέρος του κόσμου – κατέληξε ο ίδιος.

Ο Μίμης Καραγιάννης. Ο ροδίτης, που έφερε απευθείας από τη Γαλλία  το Renault  Alpina και κατέπληξε τους πάντες με την οδήγησή τουΟ Μίμης Καραγιάννης. Ο ροδίτης, που έφερε απευθείας από τη Γαλλία το Renault Alpina και κατέπληξε τους πάντες με την οδήγησή του

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο