Η ΑΣΤΕΡ θα πρέπει επιτέλους να ανωτατοποιηθεί

Η ΑΣΤΕΡ θα πρέπει επιτέλους να ανωτατοποιηθεί

Η ΑΣΤΕΡ θα πρέπει επιτέλους να ανωτατοποιηθεί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 409 ΦΟΡΕΣ

Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας διαμήνυσαν όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου της Ρόδου

Την ανάγκη ανωτατοποίησης της ΑΣΤΕΡ ανέδειξε το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στην προχτεσινή του συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση για ίδρυση σχολής τουρισμού στη Χίο.

Επί του θέματος συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις, αν και υπογραμμίστηκε ότι επί δεκαετίες δίνονται υποσχέσεις περί της ανωτατοποίησής της τουριστικής μας σχολής αλλά τελικά δεν υλοποιούνται.
Μάλιστα εκφράστηκαν φόβοι μήπως τελικά η υποβάθμιση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια, είναι σκόπιμη με απώτερο σκοπό το κλείσιμό της!

Πάντως κάνοντας την αρχή στη συζήτηση δήμαρχος υπενθύμισε ότι το δημοτικό συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση για τη σχολή και έχουν γίνει παραστάσεις τόσο στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους όσο και στο πανεπιστήμιο.

«Προσωπικά την απόφαση του δ.σ. την έστειλα όχι στην απελθούσα υπουργό παιδείας αλλά στο νέο υπουργό και μάλιστα με τον υφυπουργό κ. Σαντορινιό είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία για το θέμα της τουριστικής σχολής.

Αύριο Τρίτη ο κ. Σαντορινιός έχει συνάντηση με την κα Κουντουρά, για την ΑΣΤΕΡ. Του είπα λοιπόν «υπουργέ φρόντισε η ΑΣΤΕΡ να ανωτατοποιηθεί και από εκεί και πέρα η Ρόδος είναι Ρόδος και η Χίος είναι Χίος».

Εμείς δεν αρνηθήκαμε να κάνει η Χίος ανώτατη σχολή αλλά έχουν υποχρέωση στο πλαίσιο αναβάθμισης της ΑΣΤΕΡ να γίνει ανώτατη σχολή».

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στράτος Καρίκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η ΑΣΤΕΡ είναι η πιο καλή σχολή που υπήρχε σε θέματα τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, αλλά συνειδητά και για λόγους που δεν μπορεί να καταλάβει κανένας Ροδίτης η κεντρική εξουσία όλα τα τελευταία χρόνια δημιουργούσε προβλήματα με σκοπό να υποβαθμίσει τη λειτουργία της και την αξία της.

«Δεν μπορώ ούτε εγώ ο ίδιος να το εξηγήσω πως μία σχολή πρότυπο την έφτασαν να υπολειτουργεί. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει ανώτατη σχολή το δικαιούται η Ρόδος, καθώς την έχουν καταντήσει μία σχολή που δεν έχει ούτε τα απαραίτητα για να λειτουργήσει.

Άρα έχουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα. Δεν θα ρίξω ευθύνη στις τοπικές εξουσίες χρονιά γιατί δεν υπήρχε δήμαρχος και νομάρχης που να μη θέλουν την ΑΣΤΕΡ να λειτουργήσει σαν μία σχολή που να είναι το στολίδι όλης της Ελλάδος.

Εγώ νομίζω ότι πάνε να την κλείσουν ή θα τη φτάσουν σε ένα επίπεδο… Λυκείου! Σε αυτή τη χώρα τα αυτονόητα δεν μπορεί κανείς να τα καταλάβει. Όλοι φωνάζουμε και κανένας δεν ακούσει λές και η Ρόδος είναι το τελευταίο σημείο τουρισμού στη χώρα ότι η Ρόδος δεν προσφέρει τίποτα στην εθνική οικονομία. Όλοι έρχονταν εδώ κοροΐδευαν και έφευγαν» κατέληξε ο κ. Καρίκης.

Ακολούθως ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος πορεία ανατροπής» Γιώργος Υψηλάντης ζήτησε να έρθει το θέμα σε τακτική συνεδρίαση του σώματος δηλώνοντας τα εξής: «Εγώ προσωπικά έχω κουραστεί. Το έχω εκφράσει πολλές φορές, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ούτε καν μικρό καλάθι δεν πρέπει να κρατάμε απέναντι σε αυτές τις υποσχέσεις.

Υπομονή να κάνουμε αλλά σε ότι αφορά την ΑΣΤΕΡ η υπομονή έχει εξαντληθεί. Είχαμε κάνει ευρύτατη συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους για την ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής στη Ρόδο. Είχε καταλήξει θετικά το πράγμα…

Το ζήτημα της ΑΣΤΕΡ επείγει ανεξάρτητα τι θα κάνει το υπουργείο με τη σχολή τουρισμού. Ας κάνουν σχολές τουρισμού και όπου αλλού θέλουν. Το θέμα της ΑΣΤΕΡ όμως μας καίει, η σχολή πνέει τα λοίσθια το ξέρουμε όλοι.

Προτείνω στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να είναι θέμα συζήτησης και να διατυπωθούν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Αν το κεντρικό κράτος θέλει να απαξιώσει και να ευτελίσει και να κλείσει την ΑΣΤΕΡ εμείς πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας.

Αν το πανεπιστήμιο Αιγαίου αδιαφορεί για την ύπαρξη αυτής της σχολής και εμείς πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας απέναντί του».

Διαβάστε ακόμη

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη για την απώλεια της Νικολούζου Μητσού Μυράνθης