Επτά χρόνια προσφοράς από την «Ανάδοχη Αγκαλιά»

Επτά χρόνια προσφοράς  από την «Ανάδοχη Αγκαλιά»

Επτά χρόνια προσφοράς από την «Ανάδοχη Αγκαλιά»

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1091 ΦΟΡΕΣ

Και η δραστηριότητα συνεχίζεται αμείωτη, όπως τονίζει η Κατερίνα Βορεινάκη

Επτά χρόνια κλείνει φέτος η «Ανάδοχη Αγκαλιά», και το έργο που έχει επιτελέσει όλο αυτό το διάστημα είναι δύσκολο να γραφτεί σε λίγες γραμμές, αν και είπαμε να το προσπαθήσουμε!

«Βοηθός» μας σε αυτή την... προσπάθεια η γυναίκα που την ιδέα την έκανε πράξη, αυτή που έτρεξε, μίλησε, «φώναξε» ώστε ο σκοπός της «Ανάδοχης Αγκαλιάς» να γίνει σκοπός και για πολλές οικογένειες, οι οποίες με αγάπη στήριξαν και στηρίζουν όλα εκείνα τα παιδιά που έχουν νιώσει τι θα πει κακοποίηση ή εγκατάλειψη, τα παιδιά που βρίσκονται σε κάποιο ίδρυμα γιατί έχουν αναπηρία!

Η κοινωνική λειτουργός Κατερίνα Βορεινάκη μίλησε στη «Ροδιακή» για την «Ανάδοχη Αγκαλιά» αλλά και τις δραστηριότητες που έχουν αναπτύξει.

Στο «ενεργητικό» σας έχετε καταγράψει πλούσιο έργο. Ποιες οι δράσεις σας;
Οι δράσεις μας, όπως γνωρίζετε, επικεντρώνονται στην διοργάνωση ενημερωτικών ομιλιών σχετικά με το θεσμό της αναδοχής στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης , στην οργάνωση δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με στόχο την υποστήριξη των παιδιών που ζουν στον ιδρυματικό χώρο αλλά και την υποστήριξη της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαμε στη δράση που οργάνωσε το 1ο Δημ.Σχολείο Ιαλυσού με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του παιδιού, μία δράση που οργάνωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Στ΄ 1 και Στ΄2 του σχολείου, οι οποίοι με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Παπακωνσταντίνου Κώστα και Καμβύση Λαμπρινής και του διευθυντή του σχολείου Παπαδόπουλου Σταύρου και την πολύτιμη βοήθεια του καθηγητή πληροφορικής Θεόδωρου Κούτρη.

Τι ακριβώς έκαναν τα παιδιά;
Τα παιδιά μοιράστηκαν σε ομάδες, συνεργάστηκαν και βρήκαν στοιχεία και πληροφορίες για οργανώσεις που προσφέρουν και βοηθούν τα παιδιά και παρουσίασαν με μορφή power- point τις εργασίες τους στους συμμαθητές κι εμείς με τη σειρά μας τους μιλήσαμε για το θεσμό της αναδοχής και την αξία αυτού στη ζωή των παιδιών. Ευχόμαστε να συνεχίσουν να εργάζονται σοβαρά και να διεκδικούν τα δικαιώματα των παιδιών με κάθε τρόπο.Αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια.

Όμως η δραστηριότητά της Ανάδοχης Αγκαλιάς συνεχίζεται και δεν σταματά εδώ…Ακριβώς! Όπως γνωρίζετε κάθε χρόνο διοργανώνουμε το bazaar αγάπης του οποίου τα έσοδα δίδονται για την κάλυψη βασικών αναγκών παιδιών που οι οικογένειες τους είναι σε κρίση ή υποστηρίζουμε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού. Αυτή τη φορά το bazaar αγάπης (το οποίο οργανώθηκε για τρίτη χρονιά) στήριξε τα παιδιά του παραρτήματος ΑΜΕΑ του ΚΚΠΠΝ.Αιγαίου (τ. ΘΧΠΠ Ο Αγιος Ανδρέας) στα πλαίσια των δράσεων που στηρίζουν το μήνυμα αναπηρία δεν σημαίνει ανικανότητα.

Συγκεκριμένα, αποφασίσαμε να καλύψουμε την ανάγκη του παιδιού με αναπηρία που ζει στο ίδρυμα για ψυχαγωγία και επικοινωνία σε 24ωρη βάση μια και αυτή η ανάγκη είναι έκδηλη και έντονη.

Η πρότασή μας βρήκε σύμφωνο τον Αντιπρόεδρο και υπεύθυνο της δομής κ. Κυριάκο Κασάπη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και αναθέσαμε λοιπόν στον ηλεκτρονικό μηχανικό και καλό φίλο της Ανάδοχης Αγκαλιάς Μιχαήλ Σταύρου το έργο και ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας και θα παραδοθεί.

Ετσι, τα παιδιά είτε είναι στο δωμάτιό τους είτε στην αίθουσα απασχόλησης θα έχουν όλο το 24ωρο μουσική, παιδικά τραγούδια, παραμύθια, παραδοσιακή μουσική δίνοντας τους την ευκαιρία να ψυχαγωγούνται, να δέχονται οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα και να μην αισθάνονται μοναξιά και αποξένωση. Δυστυχώς η αγκαλιά τη μητέρας και του πατέρα που τη στερούνται με την εισαγωγή τους στο ίδρυμα δεν αντικαθίσταται, και για τα παιδιά η μουσική στο δωμάτιο δεν είναι μόνο ψυχαγωγία αλλά και συναισθηματικό αντίβαρο.

Σε αυτό το σημείο θα ευχαριστήσω το Δ.Σ. του ΚΚΠΠΝ Αιγαίου ,τους υπηρεσιακούς παράγοντες και ιδιαιτέρως τον κ. τον Αντιπρόεδρο και υπεύθυνο της δομής κ. Κασάπη Κυριάκο για τις σοβαρές προσπάθειες που κάνει για την βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών προς τα παιδιά.

Το bazaar είχε μεγάλη επιτυχία γιατί υπήρξε μεγάλη προσέλευση από τους φίλους της ΑΝΑΔΟΧΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ οι οποίοι τίμησαν τα χειροποίητες δημιουργίες, τα κοσμήματα, τις συνθέσεις.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ αυτή συμμετείχε δυναμικά Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ με μπροστάρη τον αγαπημένο σε όλους μας ΣΩΤΗΡΗ ΒΑΣΙΛΑ, η ΛΙΤΣΑ ΧΙΟΥ και οι συνεργάτες της και το BODY SHOP( Μαίρη Χατζησάββα) με το επιτελείο της οι οποίοι παρείχαν υπηρεσίες ομορφιάς.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στο bazaar (ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΣΣΑΡΩΝ, ΟΣΟ ΠΑΤΑ Η ΓΑΤΑ, ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΡΟΔΟΥ, ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΛΛΑΚΗ, ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΖΟΥΖΟΥΝΑΚΙΑ,ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΕΣ. ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΙΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΡΟΥΣΣΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΜΜΩΤΩΝ, ΣΩΤΗΡΗ ΒΑΣΙΛΑ, BODY SHOP, ΛΙΤΣΑ ΧΙΟΥ και συνεργάτες)

Οσο για τους ιδιοκτήτες του ρακάδικου ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΝΤΙΑΝΑ ΝΤΑΒΙΓΛΑΚΛΗ και τους συνεργάτες τους, οφείλω να καταθέσω ότι η συνεισφορά τους στις δράσεις μας είναι πολύτιμη και το ευχαριστώ είναι ελάχιστο σ όσα έχουν κάνει για εμάς.

Ένα εξίσου μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς ανήκει στον Μιχάλη και Βάσω Αρφαρά ιδιοκτήτες των ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» ,στους γονείς και τα παιδιά της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ γιατί η υποστήριξη τους στις δράσεις μας ανακουφίζει και στηρίζει παιδιά που οι οικογένειες τους είναι σε κρίση.

Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι και χαρούμενοι γιατί η συμμετοχή και ενεργοποίηση σε αυτές τις δράσεις δηλώνουν ότι το όραμα για την αναδοχή και την υποστήριξη παιδιών που οι οικογένειές τους είναι σε κρίση είναι ζωντανό στις συνειδήσεις ουσιαστικά και όχι τυπικά.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου Ο Ψηλορείτης της οποίας η συνεισφορά στην διατήρηση της κρητικής παράδοσης είναι αδιαπραγμάτευτη και αξιοζήλευτη για τη συνδιοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής στα παιδιά του Αγ. Ανδρέα.

Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Φώτης Χατζηδιάκος με επιτελείο συμβούλων και συνεργατών, ο Πρόεδρος του ΚΚΠΠΝ Αιγαίου κ. Μαρίνος Ιωάννης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Αποστολίδη Πάττα Κική, ο Δ.ντής κ. Κυρίτσης Βασίλης, ο υπεύθυνος της δομής Ζανεττής Μιχάλης, γονείς, εθελοντές και φίλοι των παιδιών η Πρόεδρος της ΧΕΝ κ. Χανδακάρη Πόπη η Γραμματέας της ΧΕΝ κ. Ζωάννου –Κεφαλάκη Αννα και η Πρόεδρος της ΦΛΟΓΑΣ κ. Toylai Alienz εθελοντές και φίλοι των παιδιών.

Η γιορτή είχε συμβολικό χαρακτήρα αλλά και εορταστικό. Τα παιδιά συμμετείχαν με το δικό τους τρόπο με έκδηλη τη χαρά στο πρόσωπό τους και σίγουρα εκείνο το βράδυ φύγαμε όλοι πιο γεμάτοι από συναισθήματα αφού τα παιδιά του Αγ. Ανδρέα, μας δίνουν μαθήματα ζωής καθημερινά.

Θα κλείσουμε χρησιμοποιώντας τα λόγια του Αντιπροέδρου της Αδελφότητας δασκάλου Τσιρακάκη Μανώλη, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «απόψε πάμε να δούμε δύο ειδών αγγέλους, αυτούς που ζουν εκεί και αυτούς που αγωνίζονται γι’ αυτούς...» Δυνατά λόγια ουσιαστικά που αντικατοπτρίζουν κάθε πτυχή της πραγματικότητας.

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής