Σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα εκκαθάρισης της «Ρόδων ΑΕ»

Σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα εκκαθάρισης της «Ρόδων ΑΕ»

Σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα εκκαθάρισης της «Ρόδων ΑΕ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 273 ΦΟΡΕΣ

Σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα της εκκαθάρισης που έγινε στην εταιρία «ΡΟΔΩΝ ΑΕ» του δήμου, καθώς το σώμα δεν έχει ακριβή ενημέρωση για τις κινήσεις που έγιναν από τον εκκαθαριστή.

Το θέμα τέθηκε από τον επικεφαλής της «Ροδιακής Δημιουργίας» Χατζή Χατζηευθυμίου, με αφορμή καταγγελίες για χρέη που έγιναν σε βάρος του προέδρου και του προέδρου της εταιρίας κ.κ. Τριομμάτη και Ταρασλιά αντίστοιχα από προμηθευτές.

Όπως είπε, και οι δύο δικάζονται τη Δευτέρα, ενώ ο ίδιος εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο δήμος δεν έχει στηρίξει τα πρώην στελέχη της «ΡΟΔΩΝ ΑΕ» σε αυτή τη δοκιμασία.

«Η ΒΑΠ έκανε καταγγελίες εναντίον του προέδρου και του αντιπροέδρου της «ΡΟΔΩΝ ΑΕ» των κ.κ. Τριομμάτη και Ταρασλιά.

Έχω ζητήσει επανειλημμένως να παραβρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο να κληθεί ο εκκαθαριστής να δώσει εξηγήσεις. Δυστυχώς δεν έχει γίνει. Δεκατέσσερις μήνες πριν εγγράφως ζήτησα να τεθεί θέμα και να έρθει ο εκκαθαριστής και να μας πει πόσα χρήματα έχει εισπράξει, που έχουν διατεθεί, ποια ακίνητα έχουν αφαιρεθεί από το περιουσιολόγιο της ΡΟΔΩΝ και αν έχει αποζημιωθεί η παλιά εταιρία από τη νέα που ανέλαβε τη χρήση του Ακταίον, των καντινών και των άλλων ακινήτων…» δήλωσε ο κ. Χατζηευθυμίου και πρόσθεσε:

«Αυτό το θέμα υπάρχει από το 2011 και επί 6 χρόνια ο εκκαθαριστής που ανέλαβε ήταν και δημοτικός σύμβουλος δεν έχει δώσει εξηγήσεις για τίποτα. Όποτε ερωτήθηκε δήλωνε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ότι δεν έχει να δώσει λογαριασμό σε κανένα και δε λέει που έχει τα χρήματα της ΡΟΔΟΝ ΑΕ.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταμηνυθούν οι δύο συνάδελφοί μας και τη Δευτέρα καλούνται να καταθέσουν για κακούργημα. Εγώ θα είμαι μάρτυρας. Αυτά που λέω τώρα θα τα καταθέσω ενόρκως στον ανακριτή. Δεν μπορώ να αφήσω τον κ. Ταρασλιά και τον κ. Τριομμάτη να διώκονται».

Ο κ. Χατζηευθυμίου κατέθεσε επίσης το ερώτημα στο σώμα αναφορικά με τα κέρδη της εταιρίας ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ τη στιγμή που ο δήμος αναγκάστηκε όπως είπε να επιβαρυνθεί με το ποσό των 500.000 ευρώ για να καλύψει προσαυξήσεις και πρόστιμα.

«Ο κ. Τριομμάτης έχει 62 μηνύσεις και δεν έχει στηριχτεί ούτε σε μία από το δήμο της Ρόδου. Δεν είναι υποθέσεις του δήμου; Επίσης ο εκκαθαριστής δεν έκανε χρήση του ευεργετικού νόμου βάσει του οποίου θα μπορούσαν να αφαιρεθούν προσαυξήσεις και πρόστιμα από τις οφειλές της ΡΟΔΩΝ ΑΕ και με τον τρόπο αυτό ο δήμος Ρόδου να επιβαρύνεται με ποσό άνω των 500.000 ευρώ.

Όλα αυτά θα τα καταθέσω με ότι συνέπειες έχει για οποιονδήποτε. Θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου γιατί ο δήμος Ρόδου ούτε σε μία δίκη δε στήριξε παλιά στελέχη του δήμου και αυτό δεν είναι προς τιμή κανενός.

Να πληροφορήσω το δ.σ. ότι κατά το χρόνο που έγινε η διάλυση της ΡΟΔΩΝ ΑΕ από την προηγούμενη δημοτική αρχή, τα έσοδα της ήταν 1.200.000 το χρόνο. Τα έξι χρόνια σημαίνει ότι είχε εισπράξει πάνω από 7 εκατομμύρια. Που διατέθηκαν τα χρήματα αυτά και δεν πληρώνεται η ΒΑΠ και οι άλλοι πιστωτές. Αυτό είναι καταδολίευση των πιστωτών» κατέληξε.

Πάντως από την πλευρά του ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος μιλώντας για το θέμα παραδέχτηκε πως αυτό το θέμα «είναι μια από τις μεγάλες εκκρεμότητες της δημοτικής αρχής» προσθέτοντας ότι υπάρχουν προβλήματα με ΑΔΕΚΤ αλλά και την ΑΔΕΚΑΜ.

Πάντως σύμφωνα με το δήμαρχο ο εκκαθαριστής της εταιρίας προχτές κατέθεσε στον ίδιο υπόμνημα στο οποίο αναφέρει τι έγινε στην εταιρία αλλά το περιεχόμενό του δεν κρίνεται ικανοποιητικό αφού δεν απαντά σε καίρια ερωτήματα. « Σήμερα βρήκα στο γραφείο μου ενημέρωση για την πορεία εκκαθάρισης από τον εκκαθαριστή ( γιατί τον είχα πιέσει τις γιορτές).

Έφερε ένα τετρασέλιδο σημείωμα και αναφέρεται στο ιστορικό από το 2011 έως σήμερα αλλά δεν αναφέρει ακριβώς αυτό που θέλουμε. Αναφέρει τις δυσκολίες που συνάντησε και δεν είναι ικανοποιητική η έκθεση γιατί θέλουμε τα στοιχεία.Στην επόμενη συνεδρίαση έχει κληθεί να κάνει αναλυτική ενημέρωση» δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος ο οποίος υπογράμμισε ότι δυστυχώς αυτή η δημοτική αρχή ήρθε να πληρώσει λάθη και σφάλματα προηγούμενων.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών