Την ενοχή τριών κατηγορουμένων πρότεινε ο εισαγγελέας για τον θάνατο του Ορέστη Παπαγεωργίου

Την ενοχή για τους τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους ζήτησε χθες στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας, για την υπόθεση του 21χρονου Ορέστη Παπαγεωργίου που απεβίωσε ενώ υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στη Σύμη, και δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Ο κ. εισαγγελέας αναλύοντας όλα τα  στοιχεία της δικογραφίας αλλά και αυτά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, ζήτησε μεταξύ άλλων να κηρυχθούν ένοχοι οι τρεις γιατροί και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες οι άλλοι δύο, για τους οποίους δεν προέκυψαν στοιχεία ότι επέδειξαν κάποια αμέλεια αλλά ότι ενήργησαν με επιμέλεια στο χρόνο που ασχολήθηκαν με το περιστατικό του νεαρού οπλίτη.

Μετά την αγόρευση του κ. εισαγγελέα, το δικαστήριο διέκοψε για τις 28 Φεβρουαρίου, οπότε και θα συνεχιστεί η δίκη με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής.

Συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Στέλιος  Κιουρτζής, Γιώργος Μαυρομάτης, Ασημένη Βεργή και Εριέττα Βενετσιάνου και πολιτική αγωγή οι κ. κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Νικόλης και Παναγιώτης Ρουμελιώτης.