Εποχή Τερεζόπουλου στη Ρόδο

Εποχή Τερεζόπουλου στη Ρόδο

Εποχή Τερεζόπουλου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 251 ΦΟΡΕΣ

Στα χέρια του πρώην προπονητή του Πανιωνίου και του Αστέρα Τρίπολης βρίσκεται από χθες το «τιμόνι» της ανδρικής ομάδας των «ελαφιών»

Πολλοί μπορεί να ξαφνιάστηκαν, ωστόσο όπως μαρτυρά η ίδια η ταχύτητα των εξελίξεων, το σενάριο των όσων διαδραματίστηκαν χθες στο «στρατόπεδο» της Ρόδου μοιάζει να έχει γραφτεί εδώ και καιρό.

Το «τιμόνι» της ανδρικής ομάδα βρίσκεται από χθες το πρωί στα χέρια του έμπειρου τεχνικού Δημήτρη Τερεζόπουλου. Λίγες στιγμές νωρίτερα, η διοίκηση των «ελαφιών» ανακοίνωνε στο Σάββα Ορφανίδη τη λύση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Αν μη τι άλλο, το γεγονός πως ο νέος προπονητής της ομάδας βρισκόταν στο νησί και είχε συμφωνήσει πριν επισημοποιηθεί το «διαζύγιο» με τον Ορφανίδη, φανερώνει πως η απόφαση για την αλλαγή στον πάγκο ήταν ειλημμένη από μέρες και απλώς αναζητούνταν ο κατάλληλος άνθρωπος.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό διοίκηση και Ορφανίδης διαφωνούσαν σε αρκετά ζητήματα, η εμπιστοσύνη φαίνεται πως είχε κλονιστεί και πέραν του ότι η πρώτη δεν ήταν ικανοποιημένη από την εικόνα της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, έκρινε πως για να υλοποιηθούν οι μελλοντικοί υψηλοί στόχοι της, τις τύχες της πρέπει να αναλάβει ένας προπονητής με εμπειρίες και παραστάσεις από τα εθνικά πρωταθλήματα.

Τέτοιος είναι ο Δημήτρης Τερεζόπουλος, όπως επιβεβαιώνει το πλούσιο βιογραφικό του.
Ο νέος τεχνικός της Ρόδου το δίπλωμα προπονητή UEFA Pro το 2012, παρακολουθώντας την σχετική σχολή στη Ρόδο, ενώ ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στο νησί μας για να παρακολουθήσει και τη δεύτερη φάση (UEFA Pro Licence).

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2002 στον Πανιώνιο όπου διαδοχικά ήταν προπονητής έως και το 2008 στην U-12, στην U-14 στην U-17 και στην U-21. Από το 2008 έως και το 2012 θήτευσε στην U-17 του Ολυμπιακού Πειραιώς. Στη συνέχεια επέστρεψε, μετά από ένα πέρασμα από την Κόρινθο και την Football League 2, στον Πανιώνιο ως βοηθός προπονητή στην ανδρική ομάδα και προπονητής της U-20.

Μάλιστα υπήρξε και υπηρεσιακός πρώτος προπονητής της ανδρικής ομάδας σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, θέση στην οποία μονιμοποιήθηκε ως τεχνικός από τον Απρίλιο έως και τον Δεκέμβριο του 2014 στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 εργάστηκε στον Αστέρα Τρίπολης, αρχικά ως βοηθός προπονητή και στη συνέχεια ως προπονητής των Αρκάδων στη Σούπερ Λίγκα.

Η σχετική ανακοίνωση της Ρόδου αναφέρει τα εξής:
«Το διοικητικό συμβούλιο του ΑΣ Ρόδος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το όνομα του νέου προπονητή της ομάδας μας. Συγκεκριμένα, μετά από ενέργειες του προέδρου κ. Αυγουστίνου Γιακάι και με τη σύμφωνη γνώμη των μελών της διοίκησης, αποφασίσθηκε να δοθούν τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος στον κ. Δημήτρη Τερεζόπουλο.

Η διοίκηση καλωσορίζει τον έμπειρο τεχνικό στην ομάδα μας ο οποίος έχει δείξει δείγματα γραφής σε μεγάλες γνωστές ομάδες της Super league, του εύχεται καλή διαμονή, καλή πορεία μαζί του μεγάλες επιτυχίες με την “ελαφάρα” μας να έχει υγεία και να πάμε υπό την καθοδήγηση του όσο ψηλότερα γίνεται».

Όσο για το Σάββα Ορφανίδη, η ανακοίνωση του «διαζυγίου» συνοδεύτηκε από ευχαριστίες και ευχές για ό, τι καλύτερο στο μέλλον:
«Με ομόφωνη απόφαση η διοίκηση του ΑΣ Ρόδος ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Σάββα Ορφανίδη. Τον ευχαριστεί πολύ για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα. Ήταν και θα είναι πάντα Ρόδος. Του εύχεται καλή συνέχεια στην προπονητική του καριέρα. Το Δ.Σ. ΑΣ Ρόδος».

Κατευθείαν στη δουλειά
Παρουσία του προέδρου Αυγουστίνου Γιακάι και των περισσότερων μελών του Δ.Σ. παρουσιάστηκε χθες στους ποδοσφαιριστές της Ρόδου ο Δημήτρης Τερεζόπουλος. Ο έμπειρος τεχνικός ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές για τους βασικούς άξονες της φιλοσοφίας του, τους ζήτησε να είναι πειθαρχημένοι και να λειτουργούν ως ομάδα. Ακολούθησε η πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του.

Το ντεμπούτο του θα το κάνει στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, στο οποίο θα έχει στο πλευρό του το γυμναστή Δημήτρη Γκάιδα.

Νωρίτερα βρέθηκε στα αποδυτήρια ο απερχόμενος τεχνικός Σάββας Ορφανίδης, ο οποίος αποχαιρέτησε, εμφανώς συγκινημένος, τους ποδοσφαιριστές, ευχαριστώντας τους για τη συνεργασία και προτρέποντάς τους να συνεχίσουν να δουλεύουν με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο για την πρόοδο της ομάδας.

Στην προπόνηση έλαβαν μέρος όλοι οι παίκτες πλην του τραυματία Χρήστου Αμανατίδη (επιστρέφει στη Ρόδο σήμερα), ενώ εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε ο υπό δοκιμή 21χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Λούκας Ολιβέιρα.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους