Η Λίνδος και η πολιτιστική κληρονομιά ταξιδεύει το Μάρτιο στη Στοκχόλμη

Η Λίνδος και η πολιτιστική κληρονομιά ταξιδεύει το Μάρτιο στη Στοκχόλμη

Η Λίνδος και η πολιτιστική κληρονομιά ταξιδεύει το Μάρτιο στη Στοκχόλμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1312 ΦΟΡΕΣ

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λίνδου «Απόστολος Παύλος»

Η Λίνδος συμμετέχει φέτος στην μεγάλη Ελληνική διοργάνωση Ελληνικό Πανόραμα στη Στοκχόλμη της Σουηδίας μία εκδήλωση που πραγματοποιείται από 17 έως 19 Μαρτίου στο μεγάλο εκθεσιακό κέντρο της Σκανδιναβικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση για τον Ελληνικό τουρισμό αλλά και για την ανάδειξη της Μεσογειακής διατροφής στο πλαίσιο της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς που η Unesco με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της οποίας ηγείται η κυρία Καίτη Τζιτζικώστα θα αναδείξουν σε συνεργασία με την Σουηδική Επιτροπή, υπογραμμίζοντας την διαχρονική διατροφή της χώρας μας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η φετεινή διοργάνωση της έκθεσης αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της Σκανδιναβικής πρωτεύουσας, καλύπτει 8.000 τετραγωνικά μέτρα και μία απο τις κυριότερες συμμετοχές είναι και αυτή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η οποία κάθε χρόνο δίνει το παρών της με μεγάλη επιτυχία.

Η Λίνδος με την πολιτιστική της κληρονομιά και με το μεγάλο ενδιαφέρον ξένων επισκεπτών συμμετέχει με δικό της περίπτερο με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου Απόστολος Παύλος προκειμένου να αναδείξει το τοπίο, το πολιτιστικό της προφίλ την ιστορία και φυσικά τους λόγους και το ενδιαφέρον που θα έχει ο επισκέπτης o oποίος θα επιλέξει ως προορισμό διακοπών την περιοχή.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κύριος Νικόλαος Ελευθερίου δήλωσε τα εξής: «Η Λίνδος είναι ο τόπος μας, η ιστορία μας, εξελίσσεται από την αρχαιότητα και κατοικείται συνεχώς μέχρι σήμερα, η πολιτιστική της κληρονομιά αποτελεί σημείο αναφοράς στους αιώνες ενώ το ενδιαφέρον ως τουριστικός προορισμός κάθε χρόνο γίνεται και πιό μεγάλο.

Οι συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά θα ταξιδέψουμε στην Στοκχόλμη προκειμένου να αναδείξουμε την περιοχή μας και τα ενδιαφέροντα για κάθε επισκέπτη απο την ιστορία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την διατροφή που αποτελούν σημεία ενδιαφέροντος για κάθε τουρίστα.

Η πρωτοβουλία αυτή βρίσκει σύμφωνους τόσο το Διοικητικό μας Συμβούλιο αλλά και τους κατοίκους και επαγγελματίες μας για την συμμετοχή μας αυτή στην Σκανδιναβική πρώτευουσα.

Η Έκθεση φέτος θα συγκεντρώσει επισκέπτες και απο άλλες Σκανδιναβικές χώρες ενώ θα δώσει την ευκαιρία στην επικοινωνία παραγωγών Ελληνικών προιόντων απο την Μεσογειακή διατροφή σε έναν ειδικό μεγάλο χώρο της έκθεσης που θα είναι το Μεσογειακό χωριό, όπου εκεί θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις, γευσιγνωσίας, events, μουσικά και πολιτιστικά δρώμενα ενώ η Unesco θα αναδείξει την Ελλάδα ως πρωτη χώρα παγκοσμίως στον τομέα της Μεσογειακής διατροφής ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Η επιτροπή του πολιτιστικού συλλόγου Απόστολος Παύλος θα έχει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σκανδιναβίας κ. κ. Κλεόπα στον οποίο θα προσφερθεί Αγιογραφία του Αποστόλου Παύλου ενώ θα τον προσκαλέσουν να φιλοξενηθεί στην Λίνδο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Tην συμμετοχή αυτή χαιρετίζουν και υποστηρίζουν η τοπική κοινότητα της Λίνδου, φορείς της περιοχής και όλοι οι κάτοικοι της Λίνδου και της ευρύτερης περιοχής.

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες