Κυκλοφοριακές αλλαγές με μονοδρομήσεις στο κέντρο της Ρόδου

Κυκλοφοριακές αλλαγές με μονοδρομήσεις στο κέντρο της Ρόδου

Κυκλοφοριακές αλλαγές με μονοδρομήσεις στο κέντρο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4833 ΦΟΡΕΣ

Στο τραπέζι και η δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνουν στην πόλη της Ρόδου και ειδικά στο κέντρο της πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν έργα πεζοδρόμησης και θα διαμορφωθούν χώροι στάθμευσης.

Σημειώνεται ότι ειδικά σε ότι αφορά τα πάρκινγκ η δημοτική αρχή σχεδιάζει να δημιουργήσει χώρους στις παρυφές της πόλης για να αποσυμφορηθεί το κέντρο, ενώ οι οδηγοί των αυτοκινήτων θα μεταφέρονται με μίνι μπας της ΡΟΔΑ.
Αναφορικά με τις κυκλοφοριακές αλλαγές , αυτές θα συνδυαστούν με τις ανάγκες του σιρκουί κυρίως στο θέμα των μονοδρομήσεων.

Επί του θέματος ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, δήλωσε χτες ότι θα έχει συνεργασία με τους επικεφαλής των παρατάξεων, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου ώστε να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις και ειδικά στο κέντρο της πόλης.

«Ενδεχομένως αν προχωρήσει και το θέμα με το σιρκουί θα μπει στο σχεδιασμό και η ρύθμιση της κυκλοφορίας περιμετρικά της μεσαιωνικής πόλης καθώς θα πρέπει να γίνει μονόδρομος, από την αρχή της οδού Δημοκρατίας και προς το Σαν Φραγκίσκο με 2 ή 3 λωρίδες κυκλοφορίας ή με 2 λωρίδες και έναν ποδηλατόδρομο, και θα έρχεται περιμετρικά από το λιμάνι στην πόλη. Η αποτύπωση της διαδρομής έγινε, τα στοιχεία τα έχουμε στείλει σε γραφείο της Αθήνας για να μας κάνει τη μελέτη και στο πλαίσιο της προσπάθειας για τους αγώνες αυτοκινήτου θα ρυθμιστεί και η κυκλοφορία.

Ταυτόχρονα με αυτό θα γίνουν πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης, που συναρτώνται άμεσα με τις θέσεις στάθμευσης» είπε ο δήμαρχος δηλώνοντας χαρακτηριστικά « Για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Ρόδο εδώ και 25 χρόνια είναι η έλλειψη θέσεων στάθμευσης».

Αναφερόμενος αναλυτικά στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής που έχει γίνει μίλησε για τα πάρκινγκ που θα δημιουργηθούν εκτός πόλης, λέγοντας τα εξής: «Το λιμενικό ταμείο έχει ήδη ασφαλτοστρώσει την Ακαντιά. Επίσης έχω ζητήσει να μου παραχωρήσει η αρχαιολογία χώρο απέναντι από τον ΟΑΕΔ για να τον διαμορφώσουμε ως πάρκινγκ, ενώ στο ύψος της Άννης Μαρίας υπάρχει άλλο ένα πάρκινγκ καθώς και η περιοχή δίπλα στα σφαγεία. Μάλιστα αυτός που θα αναλάβει να λειτουργήσει τα σφαγεία θα διαμορφώσει και το χώρο του πάρκινγκ.

Ζήτησα από τη ΡΟΔΑ μεταξύ των λεωφορείων που θα πάρει να είναι και τρία μικρά ευέλικτα λεωφορεία των 35 θέσεων να κινούνται αποκλειστικά στο κέντρο.

Αυτό είναι σχεδιασμός, καθώς δεν έχει έρθει εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο ούτε στην παράταξη.
Όταν έρθει ολοκληρωμένη πρόταση θα έρθει αρχικά στο δημοτικό συμβούλιο αφού μιλήσω με τους επικεφαλής των παρατάξεων. Ο χρονικός ορίζοντας δε ξέρω πόσο θα διαρκέσει».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς