Οι Έφεδροι Αξιωματικοί έκοψαν την πίτα τους

Οι Έφεδροι Αξιωματικοί έκοψαν την πίτα τους

Οι Έφεδροι Αξιωματικοί έκοψαν την πίτα τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1765 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, η ευλογία της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Δωδεκανήσου, από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητρόπολης Ρόδου, Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Χαλκιά.

Στην κατάμεστη από τους προσκεκλημένους αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ρόδου, παραβρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωση, ο νέος Διοικητής της Μεραρχίας Διαγοριδών, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Χιονής, ο Υποδιοικητής Ταξίαρχος κ. Γ. Βελιδάκης, Επιτελείς του Σχηματισμού, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Έφεδρος Αξιωματικός κ. Μάνος Κόνσολας, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζανετίδης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος κ. Γ. Γεωργακάκος, ο Περιφερειακός Διοικητής του Λ.Σ. και Ελ.Ακτ. κ. Ιωάννης Αργυρίου, ο Κ. Λιμενάρχης, εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Πάππου. Παρόντες τέλος ήταν εκπρόσωποι, των αποστράτων Αξιωματικών, των Εθνοφυλάκων της Ρόδου και των εφέδρων καταδρομέων και ιερολοχιτών.


Με επιστολές τους χαιρέτησαν την Εκδήλωση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δ. Γάκης, και Σύνδεσμοι Εφέδρων Αξιωματικών, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Κεντρικό τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση ήταν, ο τ. Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Νικόλαος Πανηγύρης, ο οποίος με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Πρόεδρο για την μεγάλη προσφορά του στα κοινά του τόπου μας και ειδικότερα στον Σύνδεσμο Εφέδρων και στο Εφεδρικό Κίνημα, ως Μέλος και από τα καθήκοντα επί μακρόν, του Προέδρου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών. Την απονομή πραγματοποίησε ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Νικόλαος Χιονής, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Πολύβιο Παυλίδη.

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους με χορηγίες στον Σύνδεσμο επίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Πάππου, ο κ. Ιωάννης Σπύρου και ο κ. Χρήστος Φούκας. Τέλος για την άριστη και εποικοδομητική για το στράτευμα συνεργασία του, με τους Εφέδρους Αξιωματικούς, τιμήθηκε ο Αντισυνταγματάρχης κ. Αθανάσιος Τσιλιμπάρης. Τις απονομές πραγματοποίησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Σπύρος Λαζαράτος, Δημήτρης Χατζηγιακουμής, Αρεταίος Μωραΐτης και Σταμάτης Σκούτας.


Το φλουρί βρήκε ο Υποδιοικητής της 95 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Γεώργιος Βελιδάκης ο οποίος παρέλαβε μια κεραμική εικόνα του Αγίου Φανουρίου, προστάτη της Ρόδου.

Η εκδήλωση έκλεισε με το μήνυμα από όλες τις πλευρές, προς «κάθε ενδιαφερόμενο», ότι οι Έφεδροι Αξιωματικοί και γενικότερα η εφεδρεία των Ε.Δ. με την ετοιμότητα, την αποτελεσματικότητα και το υψηλό επίπεδο της, ως δύναμη αποτροπής, συμβάλλει στην διασφάλιση και τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών