Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διάνοιξη της οδού Καμείρου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διάνοιξη της οδού Καμείρου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διάνοιξη της οδού Καμείρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 835 ΦΟΡΕΣ

Το θέμα το χειρίζεται προσωπικά ο δήμαρχος

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον το θέμα της διάνοιξης της οδού Καμείρου, ένα θέμα που ταλανίζει τους κατοίκους της περιοχής, και όχι μόνο, επί δύο δεκαετίες περίπου, εξαιτίας της αδιαφορίας και ανικανότητας των δημοτικών αρχών.

Την υπόθεση χειρίζεται προσωπικά ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, την χαρακτηρίζει «προσωπικό στοίχημα», στο πλαίσιο της εκστρατείας που είχε ξεκινήσει η δημοτική αρχή, για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και τη βελτίωση της εικόνας συνολικά της πόλης.

Ο κ. Χατζηδιάκος, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει αυτοψία του χώρου, σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Κακούλη, έχει δώσει εντολή για την κατεδάφιση των δύο κτισμάτων στο αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου η πολυσυζητημένη οδός Καμείρου να δοθεί συνολικά σε κυκλοφορία, ανακουφίζοντας σημαντικά την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται σήμερα στην οδό Πετρίδη και στην περιοχή «Μήδεια».

Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή έχει έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους ιδιοκτήτες των δύο κτισμάτων, ως προς το ύψος της αποζημίωσής τους.

Ήδη, μετά την έκδοση σχετικής άδειας έχει γίνει αποσύνδεση των κτισμάτων από το δίκτυο της ΔΕΗ και δεν απομένει παρά η απόσπαση των επικίνδυνων υλικών της οροφής, για την κατεδάφισή τους.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Δημάρχου και των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, η οδός Καμείρου θα μονοδρομηθεί με είσοδο την αρχή της στην περιοχή «Αραπάκι» και έξοδο στο «Μήδεια». Μονόδρομος, επίσης, θα γίνει και η οδός Πετρίδη, με κατεύθυνση από το «Μήδεια» προς «Αραπάκι».

Σημειώνεται ότι η οδός Μιχαήλ Πετρίδη σήμερα δέχεται ένα τεράστιο κυκλοφοριακό βάρος και προς τις δύο κατευθύνσεις και η διάνοιξη της οδού Καμείρου, δεν θα συμβάλει μόνο στην κυκλοφοριακή ανακούφιση στην περιοχή αλλά θα προσθέσει υπεραξία και στα ακίνητα της δίνοντας ευκαιρίες επαγγελματικής αξιοποίησης τους, εκτός από την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των περίοικων.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται επί χρόνια αλλά ποτέ δεν εισακούστηκαν από τις δημοτικές αρχές που παρήλασαν μέχρι σήμερα. Αν όλα εξελιχθούν θετικά, όπως εκτιμάται, θα είναι μια προσωπική επιτυχία του κ. Χατζηδιάκου αλλά και του αντιδημάρχου κ. Κακούλη ο οποίος, με την ιδιότητα του μηχανικού, έχει συμβάλει τα μέγιστα.

Διαβάστε ακόμη

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα