Τιμήθηκε ο φούρναρης της Κω

Τιμήθηκε ο φούρναρης της Κω

Τιμήθηκε ο φούρναρης της Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 347 ΦΟΡΕΣ

Τιμήθηκε προχθές το βράδυ από το δημοτικό συμβούλιο της Κω ο Διονύσης Αρβανιτάκης, ο φούρναρης της Κω, για την αλληλεγγύη που επέδειξε και επιδεικνύει στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί. Από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να καταφθάνουν πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί ο κ. Αρβανιτάκης έσπευσε να τους συνδράμει διανέμοντας σε καθημερινή βάση ψωμιά πράγμα που μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να κάνει.

Η πράξη του ενέπνευσε αρκετό κόσμο για να ακολουθήσει το παράδειγμά του. Στη δράση του είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε ομιλία του λέγοντας ότι «Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει το ψωμί του σε πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές». Στην δραστηριότητα του κ. Αρβανιτάκη αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης καθώς και εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας που εξήραν τις δραστηριότητες αυτές.

Εκτός όμως από τους πρόσφυγες ο κ. Αρβανιτάκης πάντα ήταν δίπλα και σε κάτοικους του νησιού που είχαν ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Κω, με αρκετούς όπως δήλωσε να μην έχουν ούτε ψωμί να φάνε, ζητώντας παράλληλα την έμπρακτη στήριξη των τοπικών αρχών.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα