Αναβλήθηκε για τον Ιούνιο η δίκη του Μιχ. Κορδίνα

Αναβλήθηκε για τον Ιούνιο η δίκη του Μιχ. Κορδίνα

Αναβλήθηκε για τον Ιούνιο η δίκη του Μιχ. Κορδίνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 537 ΦΟΡΕΣ

Για τον Ιούνιο αναβλήθηκε τελικά από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην δημάρχου Πεταλούδων Μιχάλη Κορδίνα και του πρώην ταμία και διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών του ίδιου δήμου, οι οποίοι κατηγορούνται για την ανάληψη ποσού 300.000 ευρώ από λογαριασμό του πρώην δήμου Πεταλούδων και τη μη καταβολή εισφορών από τον ίδιο δήμο ύψους 372.000 ευρώ.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες όμως λόγω απουσίας σημαντικού μάρτυρα αναβλήθηκε για τα μέσα Ιουνίου 2017. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έγινε στις διωκτικές αρχές και αφορούσε την χρονική περίοδο 1999 έως 2005. Ακολούθησε η έκθεση του Οικονομικού Επιθεωρητή Κρήτης κ. Θεόδωρου Τζούλια η οποία – σύμφωνα με πληροφορίες- φέρεται να καταλογίζει ευθύνες και για τις δύο αυτές περιπτώσεις τόσο στον πρώην δήμαρχο Πεταλούδων Μιχάλη Κορδίνα όσο και στον διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών του ίδιου δήμου.

Με αφορμή την έκθεση αυτή τον Φεβρουάριο του 2014 ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου παρήγγειλε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν και κατέθεσαν τόσο ο πρώην δήμαρχος όσο και ο διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του πρώην δήμου Πεταλούδων.

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2014 ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση και απιστία σχετική με την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση εις βάρος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στον ΟΤΑ υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και ο δράστης εξακολούθησε επί μακρό χρόνο την εκτέλεση του εγκλήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες τις οποίες και «αντέκρουσαν» στα απολογητικά τους υπομνήματα προς τα δικαστικά συμβούλια της περιοχής μας.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Νίκος Γιαννάς και Ασημακόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς